Romanii sunt fruntasi la comenzile de kebab pe Glovo, depasind tari precum Polonia si Spania

Romanii sunt fruntasi la comenzile de kebab pe Glovo, depasind tari precum Polonia si Spania


Aproape 4 milioane de kebab-uri au fost comandate de romani în 2023 , tara noastra situandu-se pe primul loc la comenzile de kebab din ultimul an la nivel global, din toate cele 23 de tari în care opereaza Glovo.

Datele au reiesit dintr-o analiza a comenzilor pentru kebab, realizata de Glovo cu ocazia Zilei Internationale a Kebabului, sarbatorita la nivel global pe 12 iulie.

 

În topul sortimentelor de kebab comandate de utilizatori se numara shaorma mare de pui, kebab la farfurie mare, shaorma cu carne de curcan si kebap de pui cu branza. De asemenea, în clasamentul celor mai apreciate ingrediente se situeaza puiul, urmat de curcan, vita, amestec mix si falafel. Totodata, mai mult de jumatate de milion dintre comenzile de kebab sunt livrate în formatul la farfurie, cu o crestere a cererii cu 17% fata de 2022.

 

Minutul de aur s-a înregistrat anul trecut pe 21 noiembrie, la ora 19:14, cand s-au livrat peste 30 de comenzi de kebab în toata tara.

 

De asemenea, ziua în care au fost livrate cele mai multe comenzi din ultimele 12 luni a fost 8 martie, cand s-au livrat peste 600 de portii de kebab pe ora, urmata de 12 ianuarie si 15 martie. În ceea ce priveste intervalul orar, varful comenzilor a fost înregistrat la ora 19:00, utilizatorii preferand kebabul în special pentru masa de seara. Astfel, 35% dintre comenzile din ultimul an au fost livrate în intervalul 18:00 – 21:00, în timp ce 27% dintre comenzi au fost plasate între 12:00 – 15:00.

 

Anotimpul preferat de romani cu cele mai multe comenzi înregistrate este primavara, luna favorita cu cel mai mare apetit pentru kebab fiind ianuarie.

 

Bucuresti, Constanta si Timisoara, în topul oraselor cu cele mai multe comenzi de kebab din tara

Cele mai multe sortimente de kebab au fost comandate anul trecut în Bucuresti, Constanta si Timisoara. În acelasi timp, printre orasele care au înregistrat în 2023 cea mai mare crestere a cererii de kebab comparativ cu 2022, se numara Lugoj, Sighisoara si Turda.

 

Cand vine vorba de cel mai mare fan al kebabului, titlul îi revine unui bucurestean care a efectuat anul trecut 349 de comenzi, iar cea mai scumpa comanda îi apartine unui utilizator din Ploiesti, care a comandat kebab în valoare de 1.600 de lei.



Poti fi interesat si de