Romanii prefera carnea de pui
Miercuri, 07 Mai 2014
Miercuri, 07 Mai 2014
Un roman consuma circa 58 de kilograme de carne in fiecare an, din care mai mult de jumatate reprezinta carne de pui (18,5 kg/cap de locuitor anual) si carne de porc (11,8 kg/cap de locuitor anual), potrivit datelor Insitutului National de Statistica, informeaza Federatia ProAgro.
In acelasi timp, consumul mediu de carne de vita pe cap de locuitor se ridica la 3,2 kg, in timp ce la preparatele din carne ajunge la 12,4 kg. Datele INS mai arata ca romanii consuma 7,5 kg de peste si produse din peste pe an si 4 kg de carne de alt tip. Pretul mediu pentru carnea de pasare este de 9 lei/kg (TVA inclus), in timp ce la carnea de porc atinge 17 lei/kg, iar la carnea de vita - 18 lei/kg
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...