Romanii au consumat mai multa carne de pasare in 2018
Vineri, 28 Iunie 2019
Vineri, 28 Iunie 2019
Astfel, in anul 2018 raportat la 2017, s-au constatat urmatoarele: greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 12,4% la pasari, a scazut cu 5,5% la porcine si cu 4,1% la bovine si a ramas constanta la ovine si caprine; productia totala de lapte a fost cu 0,2% mai mare; productia de lana a crescut cu 4,2%, iar productia de oua a scazut cu 4,7%.
In perioada analizata, in structura productiei de carne s-au inregistrat cresteri ale ponderii productiei de carne de pasare (+3,9 puncte procentuale) si scaderi ale ponderii productiei de carne de porcine (-3 pp), carne de bovine (-0,8 pp) si carne de ovine si caprine (-0,1 pp).
Productia de lapte de vaca (inclusiv pentru consumul viteilor) in anul 2018 a fost de 40,475 milioane de hectolitri, cu 90.000 de hectolitri (+0,2%) peste nivelul anului precedent. Cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (+4,8%), Centru (+3,0%), Sud-Est (+0,7%) si Sud Muntenia (+0,6%), iar scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-28,5%), Nord-Vest (-3,1%), Nord-Est (-0,6%) si Vest (-0,4%).
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...