Romanii au comandat peste 650.000 de preparate grecesti prin Glovo, in ultimul an

Romanii au comandat peste 650.000 de preparate grecesti prin Glovo, in ultimul an


In ultimul an, romanii au cumparat mai mult de 654.000 preparate grecesti de pe platforma Glovo, la nivel national.

Gyros pita pui, gyros vita si oaie la plita, gyros pui la farfurie, tzatiki si souvlaki de pui sunt felurile de mancare greceasca cu cea mai mare popularitate in randul romanilor, conform informatiilor extrase din platforma Glovo. Desi sunt feluri de mancare cu priza tot anul, lunile martie, februarie si aprilie sunt perioadele din an in care romanii comanda cele mai multe preparate grecesti. 8 martie este, conform analizei, ziua in care, la nivel national, s-au inregistrat cele mai multe comenzi de preparate grecesti.

 

Din cele 654.000 de preparate grecesti comandate, aproximativ o treime e reprezentata de diferite tipuri de gyros, iar orasele cu cei mai multi iubitori de mancare greceasca sunt Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca si Galati.

 

glovo grafic

 

Conform datelor din platforma referitoare la comportamentul utilizatorilor Glovo pe perioada august 2021 - august 2022, arata ca top parteneri din categoria restaurantelor care comercializeaza mancare greceasca au fost Gyros Thessalonikis, Spartan si Nikos Greek Taverna, iar titlul de cea mai scumpa comanda de preparate grecesti apartine unui utilizator care a achizitionat 54 de Gyros mixt la farfurie in valoare de 1.800 lei.

 

glovo grafic 2

 

“Preparatele grecesti, indeosebi gyros de pui, vita sau oaie, se afla printre felurile de mancare preferate de romani, de aceea pregatim meniuri speciale pentru ei si ne concentram eforturile pentru a include un numar cat mai mare de parteneri cu acest specific in aplicatie, pentru a fi cat mai aproape de dorintele utilizatorilor Glovo”, a declarat Iustinian Belghir, General Manager Glovo Romania si Moldova.Poti fi interesat si de