Romanii au comandat peste 3,3 milioane de saorma in 2022

Romanii au comandat peste 3,3 milioane de saorma in 2022


In 2022, romanii au comandat prin intermediul Glovo circa 3.310.000 de saorma, cu 60% mai mai mult fata de anul precedent. Consumatorii romani au comandat cele mai multe portii de saorma din intreaga retea Glovo de 25 de tari.

Cu ocazia Zilei Internationale a Kebabului (14 iulie), Glovo, platforma multi-categorie care ofera acces la o varietate mare de produse, prezinta principalele obiceiuri ale romanilor referitoare la consumul de saorma.

 

In 2022, prin platforma Glovo, in Romania au fost livrate peste 3.310.000 de portii de saorma, acest preparat fiind pe locul doi in topul preferintelor utilizatorilor Glovo, precedat doar de burgeri. La nivelul intregului an, prin platforma Glovo s-a comandat cu 60% mai multa saorma fata de anul 2021.

 

Minutul de aur al anului pentru consumul de saorma a fost inregistrat la data de 24 februarie 2022, de sarbatoarea Dragobetelui, la ora 19:45, minut in care romanii au comandat 69 de portii. In plus, luna martie a inregistrat un record al consumului de saorma, iar la nivelul intregului an s-a comandat o saorma la fiecare 10 secunde.

 

Conform datelor Glovo, romanii au ales in special acest preparat pentru masa de seara, astfel incat o treime dintre comenzile de anul trecut au fost plasate in intervalul orar 18:00-20:00, in special joia si vinerea.

 

In plus, utilizatorii Glovo prefera sa savureze acest preparat cu specific oriental si noaptea tarziu, mai mult de 10% dintre comenzile de saorma fiind plasate in intervalul 23:00 - 02:00. In topul preferintelor romanilor ramane saorma mare de pui, urmata de varianta cu vita si curcan.

 

Romania ocupa primul loc la nivel global cand vine vorba de consumul de saorma din reteaua Glovo de 25 de tari, iar la nivel local, Bucuresti, Brasov, Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi sunt orasele in care s-a inregistrat mai mult de jumatate din consumul total de saorma in Romania anul trecut.

 

In ceea ce priveste evolutia anuala a consumului la nivel de orase, datele platformei arata ca utilizatorii din Targu-Mures au comandat de 8 ori mai multa saorma in 2022 fata de anul precedent, in timp ce utilizatorii din Galati au comandat de sase ori mai multa saorma. Un oradean a comandat, in 2022, in medie, sase saorma pe saptamana.



Poti fi interesat si de