Romania are 5 abatoare autorizate de autoritatile din Turcia, privind carnea de vita

Romania are 5 abatoare autorizate de autoritatile din Turcia, privind carnea de vita


Romania are cinci abatoare autorizate si inspectate de autoritatile din Turcia in ceea ce priveste carnea de vaca, iar cele care vor sa se autorizeze, trebuie sa depuna o cerere la Directia Generala pentru Carne si Lapte din tara respectiva, reiese dintr-o informatie publicata pe portalul de comert exterior al Romaniei.

export turcia1Pentru importurile de carne de vaca, proaspata si congelata, certificarea Halal este obligatorie, iar carnea nu poate proveni de la animale asomate. Ele trebuie sacrificate conform obiceiurilor si traditiilor turcesti.

Portalul informeaza ca certificatele Halal emise de organizatiile musulmane din Romania sunt acceptate, dar cu toate acestea se cere ca macelarul sa fie turc si abatorul sa fi fost inspectat anterior.

In ceea ce priveste importurile de carne de oaie, proaspata si congelata, acestea sunt interzis, indiferent de tara de provenienta.



Poti fi interesat si de