Romania ar putea exporta carne procesata in valoare de 50 mil. de dolari anual, in Israel

Romania ar putea exporta carne procesata in valoare de 50 mil. de dolari anual, in Israel


Ambasadorul statului Israel in Romania, Reuven Azar, a anuntat ca autoritatile israeliene au demarat proceduri pentru a permite importul de carne procesata din Romania, iar valoarea acestor produse romanesti ar putea ajunge la 50 milioane dolari anual.

”Incercam acum sa ajungem in situatia in care sa putem importa carne procesata din Romania. Va fi o afacere importanta, care va genera circa 50 milioane dolari anual”, a aratat diplomatul israelian, scrie profit.ro.

 

Acesta a subliniat insa ca este nevoie de o colaborare transparenta a autoritatilor competente din Romania pentru ca exportul romanesc sa poata incepe. ”Trimitem chestionare autoritatilor veterinare si am avut o experienta neplacuta in trecut, pentru ca exista tendinta functionarilor sa spuna ca totul este ok, dar odata ce spun ca totul este in regula, cealalta parte spune ca nu este totul in regula si prin urmare nu aproba (importul – n.red.)”, a declarat Reuven Azar, care a adaugat ca este nevoie ca functionarii sa inteleaga sa fie transparenti, pentru ca altfel procesul va esua.  

 

In anul 2020, fostul ambasador israelian al Bucuresti, David Saranga, a mentionat ca este necesara facilitarea discutiilor pentru ca in Romania sa fie simplificata procedura de autorizare a abatoarelor kosher, ca optiune la vanzarea animalelor vii. Importurile Israelului din Romania s-au ridicat in 2021 la 482,76 milioane dolari, din care 74,23 milioane dolari au reprezentat importuri de animale vii, conform datelor actualizate de Comtrade (ONU).Poti fi interesat si de