Romania ar putea atrage investitii straine de minimum doua miliarde de euro, anul acesta

Romania ar putea atrage investitii straine de minimum doua miliarde de euro, anul acesta


Romania ar putea atrage un volum de investitii de cel putin doua miliarde de euro pana la finalul anului, zonele de interes pentru investitorii cu capital strain fiind cele din proximitatea Capitalei, din Banat, Crisana si Moldova, arata o analiza de specialitate.

Potrivit consultantilor ONV Law, tara noastra se afla pe un trend ascendent in ceea ce priveste atractivitatea investitionala, pe un volum al investitiilor straine in crestere cu peste 50% pana la jumatatea anului curent, in comparatie cu aceeasi perioada din 2021.

 

'Ucraina a reprezentat, pana nu demult, un punct strategic important pentru multe companii globale care au avut in plan investitii majore de business in tara vecina, in principiu datorita facilitatilor fiscale si a fortei de munca accesibile. Razboiul declansat la inceputul anului a schimbat insa aceste perspective, iar Romania se numara acum printre tarile care absorb o mare parte a capitalului strain disponibil, alaturi de Polonia. Alaturi de noi investitii preconizate, mai multe companii si-au relocat sau au in plan sa isi mute activitatea din Ucraina sau Rusia in tara noastra, ceea ce reprezinta de asemenea noi investitii locale. Capitala, Moldova si zonele din vestul Romaniei sunt preferate de investitori', noteaza sursa citata.

 

In acest context, domenii precum sectorul automotive, IT&C, retail sau logistic sunt cele in care se prefigureaza noi investitii. Totodata, sectorul agribusiness va inregistra o majorare a investitiilor straine in perioada urmatoare, in special pentru productia de ingrasaminte sau procesare, apreciaza specialistii. Deja, patru companii din Ucraina si Rusia au anuntat relocarea activitatilor in zona de sud a Romaniei.

 

In plus, printre companiile care intentioneaza sa investeasca in Romania in perioada urmatoare se afla grupuri originare din Italia, Germania, Franta si SUA.

 

ONV Law este o companie fondata in anul 2000, ce acorda consultanta juridica clientilor privati si institutionali in domenii, precum: achizitii publice si concesiuni, market entry, dreptul aviatiei si infrastructura aeroportuara, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurentei, dreptul mediului si dreptul digital.Poti fi interesat si de