Romania a primit alte 103 milioane de euro din Fondul european de garantare agricola

Romania a primit alte 103 milioane de euro din Fondul european de garantare agricola


Premierul Viorica Dancila a anuntat ca saptamana trecuta au intrat in conturile Romaniei inca 103,2 milioane euro din Fondul european de garantare agricola.

"Saptamana trecuta, au intrat in conturile Romaniei inca 103,2 milioane euro din Fondul european de garantare agricola. De la preluarea guvernarii, in conturile fermierilor romani au intrat 8,78 miliarde de euro din fonduri europene. Numai in acest an au venit de la Comisia Europeana 2,53 miliarde de euro pentru fermieri si pentru dezvoltarea satului romanesc. La aceste sume se adauga peste 1,4 miliarde euro platiti ca subventii din bugetul national", a declarat prim-ministrul, la inceputul sedintei de Guvern.

 

Dancila a adaugat ca Guvernul continua sprijinul acordat fermierilor si agricultorilor pentru a asigura prezenta pe piata a produselor autohtone.

 

"Ministrul Agriculturii, Petre Daea, m-a informat ca a fost platita ultima transa, de peste 200 de milioane de lei, catre legumicultorii inscrisi in ciclul I al programului de sprijin pentru tomate. Este un program extrem de apreciat, in prima etapa din acest an s-au inscris aproape 20.000 de legumicultori, iar aproximativ jumatate dintre ei au obtinut productie suplimentara si inca livreaza pe piata. Avem inscrisi pentru ciclul II al programului peste 4.000 de producatori agricoli, ceea ce inseamna in continuare ca in aprovizionarea cu tomate a populatiei romanesti avem tot sprijinul din partea acestora", a mentionat ea.Poti fi interesat si de