Romania, reprezentata la FRA ARENA 2016


Daniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a participat la deschiderea lucrarilor celei de-a sasea conferinte internationale a industriei de agribusiness si retail - FRA ARENA 2016, care se desfa?oara in perioada 18-19 februarie 2016, la Viena, Austria, anunta MADR printr-un comunicat de presa.

fra arenaDaniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a participat la deschiderea lucrarilor celei de-a sasea conferinte internationale a industriei de agribusiness si retail - FRA ARENA 2016, care se desfa?oara in perioada 18-19 februarie 2016, la Viena, Austria, anunta MADR printr-un comunicat de presa.

Reprezentantul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a afirmat ca in lume sunt mai putin de 200 de state, dar care produc zeci de mii de produse la diferite costuri si cu eficiente diferite, ca atare acesta este un bun exemplu si un argument solid ca piaca sa fie din ce in ce mai libera. Variatia foarte mare a preturilor duce la erodarea increderii consumatorilor in functionarea pietelor globale, a afirmat secretarul de stat Daniel Botanoiu.

Propunerile reprezentantului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in cadrul evenimentului au fost: sa avem piete ieftine, rapide, cu politici legate de mediu predictibile, cu investitii in crestere, cu respectarea proprietatii intelectuale a regulilor competitiei si sa putem garanta veniturile agricultorilor odata cu recastigarea increderii consumatorilor cat si asigurarea unor produse de calitate la preturi rezonabile.

Alaturi de secretarul de stat Botanoiu a fost prezenta Sylvia Gasser-Potts, director responsabil cu investitiile in partea central si sud-est a Europei din Banca de Europeana de Investitii si Dezvoltare Rurala si de Milos Milovanivic, coordonator proiecte FAO/BERD Serbia.

Temele de discutie au vizat provocarile schimbarilor climatice, demografice si geopolitice intersectate cu noile schimbari ale regulilor de functionare ale Organizatiei Mondiale a Comertului, din perspectiva colaborarii regionale ale statelor riverane Dunarii si din bazinul Marii Negre, precum si modul de reglementare al conflictelor din cauza presiunilor comerciale impuse de mari importatori (China-Egipt-India).



Poti fi interesat si de