Romania, pe locul 4 in topul mondial al celor mai gustoase preparate

Romania, pe locul 4 in topul mondial al celor mai gustoase preparate


Romania ocupa un onorabil loc 4 la nivel mondial in topul celor mai gustoase preparate, intocmit de Taste Atlas.

Clasamentul este condus de Italia, urmata de Grecia si Spania. Vine apoi Romania cu mititei, ciorba de burta si mamaliguta atat de apreciata si de straini, scrie digi24.ro.

 

Turistii straini care ajung in pensiunile din Romania sunt impresionati de peisaje, dar mai ales de gastronomia locala. Acest lucru este dovedit si de voturile internautilor care au participat la realizarea topului celor mai bune bucatarii din lume. Preparatele apreciate de straini sunt si favoritele romanilor

 

Desi am putea crede ca bucataria romaneasca nu este cea mai sanatoasa, nutritionistii recomanda preparatele traditionale in orice dieta.

 

Paul Siserman, gastronom: Bucataria autentica romaneasca, din punctul meu de vedere este facuta cu niste ingrediente care nu ai cum sa nu te indragostesti de gustul final din farfurie.

 

In clasamentul Taste Atlas, Romania a obtinut scorul de 4,57. Acesta a fost realizat dupa ce participantii la vot au ales 30 de feluri de mancare, bauturi si produse alimentare specifice tarii noastre, printre care, la loc de cinste se afla mititeii si celebra ciorba de burta.

 

Cele mai apreciate preparate locale (Sursa: Taste Atlas):

- Mititei

- Cozonac

- Bors

- Pasca

- Mamaliga

- Ciorba de burta

- Ciorba de fasole

- Ciorba de pui

- Drob

- Covrigi

 

Sursa foto: tourinromania.com

 Poti fi interesat si de