Romania, o piata cu potential pentru produsele din Vietnam

Romania, o piata cu potential pentru produsele din Vietnam


Agentia de Promovare a Comertului din Vietnam (Vietrade) va organiza o vizita de afaceri pentru 20 de companii vietnameze care vor explora noi oportunitati in Romania si Bulgaria incepand cu data de 3 octombrie, informeaza agentia de presa VNA.

Companiile activeaza in domenii diverse incluzand industria alimentara (peste si fructe de mare, cafea, ceaiuri, fructe confiate), agricultura, mase plastice, echipamente mecanice, echipamente de manipulare si ridicare, mobilier si decoratiuni, energie regenerabila, domeniul bancar si resurse umane.

 

Acest turneu este destinat promovarii companiilor vietnameze si pentru a le oferi acestora cele mai recente informatii de piata astfel incat firmele sa isi modifice strategiile de business si sa isi majoreze exporturile, a declarat un reprezentant de la Vietrade.

 

In prezent, Romania este cea mai mare piata din sudul Europei pentru produsele din Vietnam.

 

Cu o populatie de 21 de milioane de locuitori, Romania este o poarta de intrare in UE, gratie pozitiei sale geografice.

 

Relatiile comerciale dintre Vietnam si Romania au inregistrat rezultate pozitive in ultimii ani.

 

De exemplu, anul trecut schimburile comerciale bilaterale au crescut cu 6%, pana la 218,3 milioane dolari, iar in cazul exporturilor vietnameze acestea au crescut cu 23% in ritm anual pana la 150 milioane de dolari. De asemenea, in primele trei luni ale acestui an, schimburile comerciale bilateral au crescut cu 37% pana la 67 milioane de dolari, gratie in principal unei cresteri de 60% a exporturilor vietnameze.

 Poti fi interesat si de