Robot Industries lanseaza primul robot cu Chat GPT, cu utilitate in HoReCa sau retail

Robot Industries lanseaza primul robot cu Chat GPT, cu utilitate in HoReCa sau retail


Robot Industries, o companie romaneasca si unul dintre liderii in domeniul solutiilor de robotizare si automatizare din Romania, lanseaza robotul asistent cu tehnologie AI si ChatGPT integrate, care poate fi utilizat in diverse domenii precum HoReCa, retail, medical, transporturi sau educatie, a anuntat compania.

Conform sursei citate, noul robot asistent de la Robot Industries, RI Mini, este primul robot din lume dezvoltat pe platforma Qualcomm, Qualcomm Snapdragon 845, ceea ce ii ofera perfomante net superioare din punct de vedere al consumului energetic si al capabilitatilor tehnice.

 

Astfel, RI Mini este usor de integrat in cele mai diverse operatiuni, in domenii dintre cele mai variate de la HoReCa si retail, pana la domenii precum cel medical, transporturi sau educatie.

 

"Gratie multiplelor functionalitati cu care este dotat, acesta efectueaza diferite comenzi – in functie de programare: de la intampinarea oaspetilor, ghidarea acestora pana la prezentarea meniului, prezentarea unor promotii sau oferte speciale. Prin integrarea softului cu aplicatia Chat GPT, robotul poate dialoga liber cu interlocutorii sai umani, oferindu-le raspunsuri la intrebari, recomandari gastronomice, informatii si chiar sfaturi. Optiunile de dialog sunt nelimitate, performanta din punct de vedere al modului de interactiune cu publicul precum si performantele sale lingvistice imbunatatindu-se continuu", se mentioneaza in comunicat.

 

Spre deosebire de predecesorii sai, roboti asistenti disponibili pana acum pe piata locala, noul robot asistent RI Mini poate sa indeplineasca, pe langa activitatile standard, si roluri mai complexe, precum cele de asistenta pentru pacienti sau chiar supravegherea si asistenta persoanelor in varsta.

 

RI Mini are aplicabilitate si in activitatile administrative de birou, avand functia de meeting assistant, fiind o alternativa interactiva la aplicatiile clasice de virtual meeting. Noul model are o autonomie de pana la 14 h.

 

Robotul asistent RI Mini poate fi folosit cu succes si in multe domenii, deoarece are capabilitatile necesare pentru a prelua activitati de receptie specifice diferitelor industrii. De exemplu, intampinarea, preluarea si verificarea programarilor si redirectionarea pacientilor in clinicile sau cabinetele medicale, ghid virtual, oferind un randament excelent, o interactiune imbunatatita si, in plus, este o prezenta inedita.

 

"Robot Industries este intotdeauna la curent cu cele mai noi tendinte tehnologice din domeniul roboticii si automatizarii, astfel ca integrarea aplicatiei Chat GPT pe robotul asistent RI Mini a venit ca o urmare fireasca a misiunii noastre de a oferi clientilor nostri din Romania cele mai noi tehnologii si solutii de ultima ora in materie de robotizare. Ne asteptam ca noul model de robot asistent RI Mini sa aiba un succes real in industriile care au mai folosit deja functionalitati automatizate sau de tip AI, insa mizam pe un interes crescut pentru acest model si din partea businessurilor din alte segmente. Si aceasta, mai ales in contextul nevoii tot mai crescute de eficientizare a costurilor prin optimizarea diferitelor procese interne, nevoie care poate fi cu usurinta acoperita de implementarea unei solutii robotizate eficiente si adaptate nevoilor specifice ale afacerii respective", a declarat Sergiu Spinu, general manager Robot Industries.

 

Robot Industries este o companie 100% romaneasca care si-a propus sa extinda utilizarea solutiilor de robotizare pe scara larga in Romania, inclusiv pe segmentul IMM-urilor, oferind solutii de achizitie sau inchiriere a robotilor.Poti fi interesat si de