Retailerul ceh Rohlik va intra pe piata din Romania sub brandul Sezamo, in 2022

Retailerul ceh Rohlik va intra pe piata din Romania sub brandul Sezamo, in 2022


Cel mai mare retailer online din Cehia, Rohlik, isi extinde operatiunile in Europa si isi va lansa serviciile de livrare de alimente sub brandul Sezamo, in Romania, in prima jumatate a anului 2022.

Sezamo va putea livra pe piata locala aproximativ 8.000 de alimente proaspete direct in casele clientilor in decurs de doua ore.

 

In centrul gamei complete se afla produse locale proaspete, cum ar fi: fructe si legume, carne, peste, lactate si produse de panificatie, alaturi de marci internationale, precum si marci proprii, cu eticheta Rohlik – ca alternativa la cumparaturile din supermarket.

 

Depozitul local din Romania va avea 10.000 mp si este situat in CT PARK – Bucuresti Nord. El va raspunde tuturor nevoilor comerciantilor si clientilor si va fi dotat inclusiv cu spatii de depozitare cu temperatura controlata (congelare si refrigerare) pentru fructe si legume proaspete, care vor fi livrate direct consumatorilor de catre producatorii locali.

 

„Provocarea pentru planurile noastre de lansare a fost gasirea locatiei potrivite pentru centrul de livrare, care sa fie accesibila atat pentru echipele noastre de livrare catre clienti, cat si pentru furnizori. Urmatorul pas pe lista este recrutarea si formarea echipei locale.” a declarat Michael Kaiser, Chief Commercial Officer in Romania.

 

Tot in prima jumatate a anului 2022, Rohlik va intra si pe piata din Italia, astfel ca aproape 2,5 milioane de gospodarii din Bucuresti si Milano vor avea acces pentru prima data la experienta clientilor Grupului Rohlik, Italia urmand sa fie a doua piata ca marime dupa Germania. In a doua jumatate a anului 2022 urmeaza lansarea Sezamo si in Spania.

 

Pe langa extinderea pe piata europeana planificata in 2022, compania urmeaza sa se extinda si in tarile in care opereaza in prezent.

 

Fondat in 2014, in Republica Ceha, Rohlik Group este unul dintre cele mai importante servicii de livrare online de alimente din Europa, cu prezenta in Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) si Germania (Knuspr.de). Implementand tehnologie si logistica de varf la nivel mondial pentru a livra o gama larga de produse de calitate (17.000 SKU+), companiile Rohlik ofera un interval de livrare de 15 minute, cu livrare imediata in 90 de minute de la plasarea unei comenzi in unele tari.

 

Compania a fost finantata cu 290 milioane de euro anul acesta si este profitabila, dinamica si in crestere rapida. Cifra de afaceri Rohlik a depasit 300 de milioane de euro in 2020.Poti fi interesat si de