Restrictii in sectorul HoReCa. Unitatile vor functiona pana la 50% din capacitate

Restrictii in sectorul HoReCa. Unitatile vor functiona pana la 50% din capacitate


Din 25 octombrie, activitatea din industria HoReCa se supune unor noi restrictii propuse de Comitetul National pentru Situatii de urgenta (CNSU) si aprobate de Guvern.

Hotararea nr. 91 privind stabilirea unor masuri epidemice suplimentare in scopul gestionarii riscului de infectare cu Covid-19 prevede urmatoarele masuri:

 

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor etc., in interiorul cladirilor, precum si la terase este permisa pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului, in intervalul orar 05.00-21.00.

- Interzicerea desfasurarii activitatii operatorilor economici care activeaza in domeniul comertului/prestarilor de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, indiferent de rata de incidenta cumulata la 14 zile, pentru o perioada de 30 zile, in intervalul orar 21.00-05.00. Intre orele 21.00-05.00, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Masura se aplica si activitatilor sau evenimentelor organizate si desfasurate de persoanele fizice, operatorii economici, institutiile publice in urmatoarele domenii – institutii muzeale, biblioteci, librarii, cinematografe, institutii de spectacole si/sau concerte etc. organizate si desfasurate in spatii inchise sau deschise, precum si sali de sport sau piscine interioare;

- Interzicerea activitatii in baruri, cluburi si discoteci.

- Interzicerea, pentru o perioada de 30 zile, a organizarii si desfasurarii evenimentelor private (nunti, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire, workshop-urilor si conferintelor, precum si a concertelor si spectacolelor organizate in alte spatii deschise sau inchise cu exceptia celor special destinate care apartin institutiilor de spectacole si/sau concerte.

- Accesul la toate activitatile si evenimentele organizate in perioada de 30 de zile pentru care se propun masurile din prezenta hotarare, precum si accesul in cadrul centrelor comerciale, unitatilor de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unitati de alimentatie publica in care se pot consuma produse alimentare sau bauturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, sa fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boala si care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2. De la aceasta obligatie,  referitoare la accesul controlat, sunt exceptate activitatile din unitatile de alimentatie publica in care doar se comercializeaza produsele alimentare si bauturile alcoolice sau nealcoolice dispuse in afara centrelor comerciale, targurile, balciurile si talciocurile.

- Obligatia de vaccinare sau trecere prin boala impusa pentru participarea la activitatile si evenimentele prevazute mai sus sau pentru acces in incinta centrelor comerciale, unitatilor de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unitati de alimentatie publica in care se pot consuma produse alimentare sau bauturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, nu se aplica copiilor care au varsta mai mica sau egala cu 12 ani daca sunt insotiti de un adult vaccinat sau trecut prin boala.

 

Lista cu noile restrictii poate fi consultata aici.

 

 



Poti fi interesat si de