Reorganizare totala la Ministerul Agriculturii: 300 de functii de conducere vor fi desfiintate

Reorganizare totala la Ministerul Agriculturii: 300 de functii de conducere vor fi desfiintate


In jur de 10 institutii din subordinea Ministerului Agriculturii vor intra in reorganizare totala, iar peste 300 de functii de conducere vor fi desfiintate, ceea ce va aduce o economie la bugetul de stat de aproape 10 milioane de euro, a anuntat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Acesta a precizat ca dupa reorganizare peste 1.700 de oameni vor primi un salariu mai mare, deoarece salariul lor de baza este mai mic fata de cel existent in alte institutii.

 

"Vreau sa va transmit un singur lucru: acelor sute de oameni care se ingrijoreaza, in perioada urmatoare, dupa reorganizare, le va creste salariul. (...) Atunci cand reorganizezi institutii care au un salariu de baza mai mic fata de alte institutii care au un salariu de baza mai mare, trebuie sa ii duci la nivelul maxim in plata. Bineinteles ca in jur de 1.700 de oameni prin aceasta reorganizare vor primi un salariu mai mare. Mai mult de atat, eficientizam institutiile publice si in perioada urmatoare Ministerul Agriculturii lanseaza foarte multe proiecte de ordinul miliardelor de euro. Normal ca ne dorim ca fermierii romani sa nu mai fie plimbati de la o institutie la alta pentru accesarea acestor fonduri europene", a spus ministrul Agriculturii, la finalul sedintei de Guvern.

 

In ceea ce priveste institutiile din subordine care vor fi reorganizate, seful MADR a transmis ca acestea nu vor fi desfiintate ci comasate. "Nu se vor desfiinta institutii, se vor comasa: ADS (Agentia Domeniilor Statului n.r), ANF (Autoritatea Nationala Fitosanitara), ANZ (Agentia Nationala pentru Zootehnie). Sunt foarte multe institutii, in jur de 10 institutii, care vor intra in reorganizarea totala a Ministerului Agriculturii", a adaugat el.

 

Intrebat daca vor fi sefi care isi vor pierde locurile de munca, Barbu a subliniat ca prin aceasta reorganizare "se vor desfiinta 300 de functii de conducere, iar economia la bugetul de stat va fi de aproape 10 milioane de euro".Poti fi interesat si de