Reducerea TVA-ului, principala sursa de crestere a consumului produselor alimentare
Joi, 18 Februarie 2016
Joi, 18 Februarie 2016
Ajustarea TVA-ului la produsele alimentare la noua procente reprezinta una din principalele surse de majorare a consumului la aceste categorii.
Potrivit directorului executiv al Caroli Foods Group, Ovidiu Dusleag, masura va putea contribui si la relansarea consumului intern prin majorarea veniturilor disponibile ale populatiei, odata cu reducerea preturilor.
Reducerea TVA la produsele alimentare reprezinta o situatie de intrare in normalitate avand in vedere ca majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene au cote reduse de TVA la alimente. Ajustarea TVA la produsele alimentare la 9% va avea consecinte pozitive macroeconomice, cat si bugetare sau sociale avand in vedere ca alimentele au cea mai mare pondere in cosul zilnic de consum al romanilor. Din punctul nostru de vedere, aceasta masura va constitui principala sursa de crestere semnificativa a consumului produselor alimentare si nu numai, a explicat pentru revista Piata Ovidiu Dusleag.
Totodata, Dusleag a mai precizat ca schimbarea cotei de impozitare pentru dividendele platite persoanelor fizice rezidente in Romania de la 16 procente la 5, corelata cu reducerea TVA, dar si cu aplicarea noului cod fiscal permit consumatorilor romani o relaxare fiscala.
Ceea ce va conduce la o crestere a increderii acestora in economie, dar si in puterea de cumparare a propriilor venituri. In opinia lui Dusleag acest efect pozitiv si stimulator va genera o crestere de pana la opt puncte procentuale in industria preparatelor de carne.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...