Record. Cel mai mare mic a fost preparat la Festivalul "D'ale porcului"
Luni, 02 Decembrie 2019

Luni, 02 Decembrie 2019
"Pregatirile au durat aproximativ doua ore, iar munca efectiva, o ora, cu ajutorul de nepretuit al 30 de voluntari. S-au folosit 125 de kilograme de pasta de carne, in amestec, mititelul fiind pregatit manual cu un aparat vechi de aproximativ 150 de ani", a declarat presedintele Asociatiei culturale D’art, Nicu Pop, organizatorul evenimentului.
Echipa care a realizat performanta a fost coordonata de Sorin Mudura si Nicolae Pop. "Mititelul a fost realizat din carne de vita si carne de porc. A avut in compozitie piper, sare, boia, coriandru si cimbru, mujdei de usturoi plus supa de oase", a declarat la randul sau Sorin Mudura, administratorul firmei colaboratoare.
Din juriu a facut parte si project-managerul Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania (ANBCT), Adrian Neag, care s-a aratat mandru de performanta inregistrata in acest an de Ziua Nationala. "Specific romanesc, mititelul este nelipsit de pe masa romanilor, la evenimente private, la festivaluri, la targuri. Chiar daca are o sorginte balcanica, prin modul de preparare, prin condiment si gust, este un produs romanesc cu care ne mandrim. Acest lucru l-a confirmat chiar si Mark Wiens, vlogerul nr.1 pe plan mondial pe partea de Food and Travel", a punctat Adrian Neag.
"D'ale porcului" este un festival-concurs de preparare traditionala a porcului, intre comunele din Bihor si invitatele acestora din tara si de peste hotare si are drept scop promovarea traditiilor populare. Cea de-a VI-a editie a Festivalului a deschis oficial sezonul sarbatorilor de iarna 2019-2020 in judetul Bihor si a fost organizat in parcarea Era Shopping Parc, in zilele de 30 noiembrie – 1 decembrie 2019.
Lansarea in Bucuresti va avea loc la sfarsitul lunii mai. In total, Wolt va fi prezent in 35 de o...
Potrivit sursei citate, evolutia pozitiva din 2024 reflecta atat succesul inovatiilor aduse in me...
Este primul restaurant Popeyes care se deschide in Bucuresti in ultima perioada dupa ce brandul s...