Record. Cel mai mare mic a fost preparat la Festivalul "D'ale porcului"

Record. Cel mai mare mic a fost preparat la Festivalul "D'ale porcului"


De Ziua Nationala a Romaniei a fost inregistrat un record gastronomic. La Festivalul "D'ale porcului", organizat la Oradea, a fost preparat cel mai lung mititel din lume. Pentru realizarea marelui mic, care a avut 215,7 metri lungime, organizatorii au folosit un aparat vechi de 150 de ani.

"Pregatirile au durat aproximativ doua ore, iar munca efectiva, o ora, cu ajutorul de nepretuit al 30 de voluntari. S-au folosit 125 de kilograme de pasta de carne, in amestec, mititelul fiind pregatit manual cu un aparat vechi de aproximativ 150 de ani", a declarat presedintele Asociatiei culturale D’art, Nicu Pop, organizatorul evenimentului.

 77257970_3310310539040194_1873250939633139712_n

Echipa care a realizat performanta a fost coordonata de Sorin Mudura si Nicolae Pop. "Mititelul a fost realizat din carne de vita si carne de porc. A avut in compozitie piper, sare, boia, coriandru si cimbru, mujdei de usturoi plus supa de oase", a declarat la randul sau Sorin Mudura, administratorul firmei colaboratoare.

 

Din juriu a facut parte si project-managerul Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania (ANBCT), Adrian Neag, care s-a aratat mandru de performanta inregistrata in acest an de Ziua Nationala. "Specific romanesc, mititelul este nelipsit de pe masa romanilor, la evenimente private, la festivaluri, la targuri. Chiar daca are o sorginte balcanica, prin modul de preparare, prin condiment si gust, este un produs romanesc cu care ne mandrim. Acest lucru l-a confirmat chiar si Mark Wiens, vlogerul nr.1 pe plan mondial pe partea de Food and Travel", a punctat Adrian Neag.

 77195481_3310310365706878_399609130223927296_n

"D'ale porcului" este un festival-concurs de preparare traditionala a porcului, intre comunele din Bihor si invitatele acestora din tara si de peste hotare si are drept scop promovarea traditiilor populare. Cea de-a VI-a editie a Festivalului a deschis oficial sezonul sarbatorilor de iarna 2019-2020 in judetul Bihor si a fost organizat in parcarea Era Shopping Parc, in zilele de 30 noiembrie – 1 decembrie 2019.



Poti fi interesat si de