Rabobank previzionează o scădere a producției globale de carne de vită în 2026

Rabobank previzionează o scădere a producției globale de carne de vită în 2026


În cel mai recent raport trimestrial privind evoluția pieței cărnii de vită, Rabobank estimează că producția va continua să scadă în 2026, cu aproximativ 3,1%, deoarece marii producători, precum Brazilia, SUA și Canada, vor înregistra o reducere a randamentului.

Privind înainte, către sfârșitul anului 2025, Rabobank prezice, de asemenea, că producția de carne va fi mai mică, înregistrând o scădere de 0,8% față de 2024. Noua Zeelandă va înregistra cea mai mare scădere procentuală a producției în 2025, în timp ce Statele Unite vor experimenta cea mai mare scădere în volum.

 

Raportul Rabobank subliniază modul în care oferta de bovine din SUA se reduce, determinând companii mari precum Tyson Foods să închidă unele dintre principalele lor fabrici. În plus, și Canada a înregistrat o scădere a exporturilor sale de aproximativ 41.000 de tone din cauza unei oferte reduse de produs pe piața internă pentru export, o tendință care s-ar putea intensifica în 2026.

 

În Noua Zeelandă, producția de carne de vită arată, de asemenea, o tendință descendentă, cu mai puține animale pregătite pentru abatorizare.

 

Ca răspuns, Rabobank se așteaptă ca producția chineză de carne de vită să crească ușor în 2025, iar prețurile să se redreseze "lent", pe măsură ce piața depășește supraconsumul anterior.



Poti fi interesat si de