REPORTAJ: Atelierul de pastrama, o carmangerie cu suflet

REPORTAJ: Atelierul de pastrama, o carmangerie cu suflet


Pasiunea pentru carne se mosteneste in familie. Se transmite din tata in fiu. Este si cazul fratilor Alexandru si Florin Mara. Cei doi au crescut pe langa tatal lor, care avea o boxa in vechile hale din Obor. De la el au invatat cum se transeaza, cum se prepara, cum se prelucreaza carnea, iar de aproape un an si-au deschis propria lor carmangerie. Au intitulat-o sugestiv Atelierul de pastrama.

carmangeriiPasiunea pentru carne se mosteneste in familie. Se transmite din tata in fiu. Este si cazul fratilor Alexandru si Florin Mara. Cei doi au crescut pe langa tatal lor, care avea o boxa in vechile hale din Obor. De la el au invatat cum se transeaza, cum se prepara, cum se prelucreaza carnea, iar de aproape un an si-au deschis propria lor carmangerie. Au intitulat-o sugestiv Atelierul de pastrama.


Am investit mult, si material, si sufleteste. Un an de zile au durat lucrarile de reabilitare a spatiului si de transformare in ceea ce se vede azi. Comercializam preparate din vita, oaie, porc si pasare. Materia prima o luam de la abatoare si pregatim totul dupa retetele noastre. Suntem o mana de oameni. Avem trei macelari si doua vanzatoare, dar si eu si fratele meu muncim cot la cot cu ei. De la tata am invatat ca pe angajati trebuie sa ii respecti, iar o remuneratie buna este si ea o forma de respect, povesteste Alexandru Mara.

Magazinul si hala de productie se afla pe Calea Vitan, din Bucuresti. Despre succesul pe care l-a inregistrat rapid aceasta mica afacere de familie aflati din numarul 54 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de