RAPS propune retete noi vegane pe baza de proteina din mazare

RAPS propune retete noi vegane pe baza de proteina din mazare


De la hamburgeri si bratwurst, la frigarui de gratar si chiftele - produsele pe baza de proteine din mazare promit placere culinara la gratar.

RAPS, expert in condimente si partener al industriei carnii si al macelarilor de mai bine de 95 de ani, aduce si mai multa varietate pe piata cu noile sale concepte vegetale: cu retete pe baza de proteine din mazare, RAPS ofera functionalitate si aroma de la un singur furnizor si raspunde cerintelor producatorilor care doresc sa isi extinda gama de grill cu aplicatii diverse, bazate pe plante.

 

Produsele fara carne pentru vegani, vegetarieni si flexitarieni sunt unul dintre segmentele cu cea mai rapida crestere din industria alimentara. Conform unui raport recent al Proiectului Smart Protein, vanzarile de produse alternative pe baza de plante in Germania au crescut cu 97% intre 2018 si 2020. Cu condimentele sale si conceptele functionale pentru alternativele de carne, RAPS demonstreaza ca renuntarea la carne nu inseamna sacrificarea bucuriei. Pe langa produsele pe baza de soia sau grau, au fost create si noi concepte cu proteine din mazare. Cu ajutorul a numeroase idei de retete, producatorii de alimente se pot adresa unui grup tinta mare si pot crea produse care sa convinga cu cel mai bun gust datorita amestecurilor de condimente RAPS.

 

Diferitele posibilitati de aplicare includ versiuni fara carne ale clasicelor produse de gratar, cum ar fi hamburgeri, carnati la gratar grosi si subtiri, chiftele (de asemenea, cu umpluturi cremoase, cum ar fi sos de branza cu jalapeno), frigarui de gratar si mititei. Cand vine vorba de caracteristicile senzoriale, produsele sunt foarte asemanatoare cu originalele. Fermitatea si textura specifice produsului pot fi ajustate in procesul de productie, iar toate retetele pot fi usor implementate cu echipamente standard de procesare a carnii. Datorita stabilitatii excelente la inghet si decongelare, sunt posibile si produse congelate.

 

Pe masura ce cererile consumatorilor devin mai individuale si mai diverse, astfel de cerinte trebuie reflectate pe rafturile supermarketurilor. „Cu noile retete vegane, vrem sa aducem placere la gratar pentru toata lumea, datorita versatilitatii proteinelor din mazare”, spune Josefine Schneider, manager de produs la RAPS. "In plus, acordam atentie listelor scurte de ingrediente si unei compozitii valoroase din punct de vedere nutritional”.

 

RAPS mai ofera si alte concepte de produse vegane si vegetariene - de exemplu, pentru  mezeluri, snitel, legume proaspete, peste, salate cu carne sau ton.

 

 



Poti fi interesat si de