R&C Rusu Brothers, o afacere de familie avand la baza o ferma de Wagyu si un abator in judetul Timis
Miercuri, 13 Noiembrie 2024
Miercuri, 13 Noiembrie 2024
Inspirat de o vizita in Germania efectuata in urma cu ceva ani intr-o ferma de Wagyu, domnul Raimond Rusu si-a achizitionat primele exemplare in 2017. A cumparat atunci sase femele si un mascul, cel mai bun taur al exploatatiei respective, folosit inclusiv la recoltarea de material seminal pentru montele artificiale. Pe vitele a platit intre 5.000 si 6.000 de euro, in timp ce junincile gestante sau vacile la a doua fatare l-au costat in jur de 10.000 de euro.
Ulterior, pentru a-si mari efectivul de animale, a realizat un transfer de embrioni pe zece mame surogat din rasa Angus. Din cele zece, doar sase au dus gestatia pana la capat si au fatat cinci femele si un mascul. Periodic, a continuat sa faca aceste embrionari in Germania, mai mult pentru a obtine certificatele de origine, in conditiile in care la noi in tara nu exista inca un registru genealogic pentru rasa Wagyu.
“In momentul de fata avem implementate 2 proiecte europene. Pe masura 4.1 avem infiintata o ferma de crestere a vacilor de carne, aflata la cativa metri distanta de constructia unui punct de sacrificare la nivelul fermei cu magazin de desfacere la poarta fabricii. Al doilea proiect european a fost finalizat pe masura 4.2, unde am construit un FNC pentru a procesa recolta campului pentru hranirea animalelor din fermele noastre. Acum, avem un efectiv de peste 400 capete din rasa Wagyu, Angus si Baltata romaneasca. Impreuna cu reprezentantul grupului BARONCINI, domnul Gabriele Utignani, vom aduce pe mesele romanilor carne de calitate”, a relatat Rusu Raimond, reprezentatul fermei.
“Cand am auzit despre acest proiect ambitios, ne-am dorit foarte mult sa participam cu expertiza noastra. Grupul BARONCINI este constant preocupat atat de calitatea abatoarelor cat si a produselor generate de acestea. Ne bucuram ca am avut onoarea sa lucram la acest proiect. Multumesc domnilor de la firma R&C RUSU BROTHERS pentru increderea acordata” , a declarat Gabriele Utignani, CEO BARONCINI.
Articol publicat in editia nr. 97 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Topul preferintelor Tadaaazz 2024 Clasamentul preparatelor preferate de romani este completat de...
Valorile maxime ale ajutorului : - pentru serviciile de intocmire si mentinere a registrului ge...
"Ciorba ocupa prima pozitie in topul preferintelor, fiind cel mai comandat fel de mancare traditi...