Prosciutto di Parma: masuri protectioniste un model de bune practici
Luni, 19 Decembrie 2016
Luni, 19 Decembrie 2016
Incercand sa promoveze modele de bune practici de pe plan european, jurnalistii revistei noastre au stat de vorba si cu reprezentantii Consorzio del Prosciutto di Parma, pentru a afla cum protejeaza ei produsul traditional ce a dat numele organizatiei.
Consortiul este asociatia care reprezinta toti producatorii de sunca de Parma. La acest moment, avem 150 membri, in vreme ce la momentul infiintarii, in 1963, eram doar 23. Misiunea noastra este sa promovam si protejam Prosciutto di Parma. Desigur, printre membrii nostri se numara ferme de animale, abatoare si producatori de preparate din carne, a declarat Paolo Tramelli, reprezentantul asociatiei.
Acest produs traditional din regiunea Parma se afla in registrul denumirilor de origine protejate de legea statului italian de mai bine de 40 de ani.
Toti producatorii nostri trebuie sa urmeze un caiet de sarcini, iar noi efectuam controale pentru a ne asigura ca respecta procedeul tehnologic. In prepararea suncii de Parma poate fi folosita doar carne de porc ce provine de la animale nascute, crescute si sacrificate in Italia, in regiunea cu acelasi nume.
Despre principalele preocupari ale consortiului puteti citi in editia 50 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...