Proplast vrea sa preia grupul Omniform. Tranzactia e analizata de Consiliul Concurentei

Proplast vrea sa preia grupul Omniform. Tranzactia e analizata de Consiliul Concurentei


Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Grupul Proplast, Franta, va prelua, prin intermediul Nutripack SAS, grupul Omniform SA, potrivit unui comunicat al autoritatii de concurenta.

"In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune reprezinta o concentrare economica ce trebuie autorizata de Consiliului Concurentei. Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege", se arata in comunicat.

 

Grupul Proplast este activ pe piata europeana, in principal, in sectorul productiei de ambalaje din plastic rigid, dar desfasoara activitati si in domeniul vanzarii de pahare de plastic reutilizabile si in cel al productiei de echipamente si instrumente necesare pentru injectia plasticului.

 

Grupul Omniform este specializat in productia de ambalaje, tavi si blistere personalizate, in principal, pentru industrii alimentare. Omniform SA este prezent pe piata din Romania prin intermediul Duton Plast Muscel SA, care produce recipiente din plastic de unica folosinta, destinate in principal industriilor alimentare.Poti fi interesat si de