Proiect-pilot pentru practica la companii din industria carnii

Proiect-pilot pentru practica la companii din industria carnii


Reprezentantii Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor Galati deruleaza un proiect-pilot prin care le propun agentilor economici din industria carnii sa accepte studenti pentru efectuarea stagiilor de practica.

„Noi, cei din mediul academic pe sectorul agroalimentar, suntem liantul dintre procesator si consumator. Aceasta pozitie ne responsabilizeaza moral si profesional, de a modela, de a furniza ingineri tehnologi de calitate, care sa aduca in farfuriile consumatorilor produse sanatoase, dar in acelasi timp sa furnizeze solutii de viitor pentru agentii economici. Practica universitara nu este de ajuns, asa ca le propun companiilor un parteneriat de practica, astfel incat acestea sa accepte studentii sa faca practica inca din anul al doilea pana in anul al patrulea, cand vor deveni ingineri cu acte in regula. Agentii economici vor putea pastra in cadrul companiei ingineri pe care ii cunosc deja”, a declarat Cristian Dima, cadru didactic la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor Galati.

 

Statiile pilot de carne, lapte si bere pentru practica si cercetare din cadrul facultatii au fost modernizate. Din anul al doilea pana in anul al patrulea inclusiv, timp de 8 ore pe zi, studentii desfasoara stagii de practica, simuland conditiile reale de munca.Poti fi interesat si de