Programul Atelierul Micilor Bucatari, la final

Programul Atelierul Micilor Bucatari, la final


Programul educational Atelierul Micilor Bucatari - Coco Rico, derulat la initiativa Grupului Aaylex, sub sloganul Gatim gustos si sanatos! si-a incheiat editia din acest an scolar cu seria de cursuri desfasurate in luna iunie, la Buzau.

atelier bucatariProgramul educational Atelierul Micilor Bucatari - Coco Rico, derulat la initiativa Grupului Aaylex, sub sloganul Gatim gustos si sanatos! si-a incheiat editia din acest an scolar cu seria de cursuri desfasurate in luna iunie, la Buzau.
Astfel, de la momentul lansarii in anul 2015 si pana in prezent, in cadrul atelierelor din Bucuresti si Buzau au absolvit cursurile de Mici Bucatari Coco Rico un numar de 130 de elevi din ciclul primar.

La Buzau, dupa faza pilot desfasurata cu succes in anul 2015 in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, in acest an, 43 de elevi din clasele a III-a si a IV-a de la Scoala Gimnaziala P.H. Zangopol si Scoala Gimnaziala Nicu Constantinescu s-au alaturat expertilor culinari si voluntarilor Aaylex. Acestia au participat la 8 cursuri de gatit unde au pregatit retete variate, descoperind arta gatitului si importanta meselor in familie. Fiecare sesiune de gatit a oferit elevilor posibilitatea de a savura diferite feluri de mancare cu carne de pui si legume, precum si deserturi pe care le-au pregatit ei insisi. Voluntarii Aaylex le-au dat o mana de ajutor celor 43 mici bucatari pentru a pregati mancaruri delicioase, din ingrediente proaspete si naturale.

Cursurile au fost pregatite si sustinute de experti bucatari renumiti, cu participarea speciala la Buzau a doamnei chef bucatar Laura Mocanu, care i-a delectat pe participanti cu produse deosebite, ca inghetata de casa, iaurtul de casa sau reteta proprie de sos ideal pentru a fi consumat cu carnea de pui. Retetele simple si gustoase i-au convins pe cei mici sa incerce si degustarea de spanac sau fasole verde, care s-au dovedit a fi alegeri interesante si pentru viitor. De asemenea, Micii Bucatari Coco Rico au avut ocazia sa invete cum se aranjeaza o masa eleganta, pentru a-i surprinde pe cei dragi.

Si in aceasta editie, ne-am bucurat de entuziasmul elevilor din Buzau si de sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean, fapt care ne motiveaza sa continuam acest program de CSR si anul urmator, implicand un numar si mai mare de elevi. Prin promovarea educatiei pentru un stil de viata sanatos in randul copiilor din ciclul primar, ne dorim ca acestia sa invete despre alimentatia echilibrata si importanta meselor in familie. Am sarbatorit impreuna ziua festiva de 1 iunie, copii invatand sa pregateasca singuri mini tortulete Coco Rico, colorate vesel si natural cu suc de sfecla, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Grup.

Cu o luna in urma, la Bucuresti, alti 63 de copii au terminat cursurile Atelierului Micilor Bucatari - Coco Rico, desfasurat pentru prima data in Capitala, alaturandu-li-se celor 22 de absolventi ai editiei-pilot, care a avut loc anul trecut la Buzau. La finalul sesiunilor de gatit, elevii primesc de fiecare data echipamente de bucatari si diplome de merit, care atesta noua lor calitate de Mici Bucatari Coco Rico, precum si premii pentru participarea la concursul cu desene Dejunul in familie.



Poti fi interesat si de