Profi si Auchan isi unesc fortele pentru a negocia cu furnizorii mari

Profi si Auchan isi unesc fortele pentru a negocia cu furnizorii mari


Lanturile de retail Profi si Auchan au anuntat, la inceputul acestei saptamani, un parteneriat al carui scop este ameliorarea puterii de negociere a celor doua retele, in avantajul consumatorilor finali, conform unui comunicat al Profi.

"Pentru a putea obtine conditii mai avantajoase pentru clientii nostri, consideram oportun sa folosim volumele noastre cumulate in negocierile cu furnizorii cu cifre de afaceri foarte mari. Este o evolutie normala ca doi retaileri sa isi puna la un loc volumele de achizitii pentru a crea forme de aliante care sa le permita sa concureze si mai eficient marile retele de retail alimentar si sa asigure preturi mai bune pentru clienti, mai cu seama in aceasta conjunctura inflationista", a declarat Gaetan Pacton, directorul general Profi.

 

Ionut Ardeleanu, directorul general Auchan, a subliniat, la randul sau, ca o alianta de negociere este un lucru normal in peisajul comertului modern. "Miza este una importanta pentru toti, mai ales in aceasta perioada: protejarea puterii de cumparare a clientilor nostri. Este o miza serioasa si un raspuns pe care clientii nostri se asteapta sa il avem pregatit, asa cum i-am obisnuit de fiecare data pana acum", a spus Ardeleanu.

 

Proiectul a fost conceput pornind de la parteneriate similare de pe piete de retail mai mature si respecta cerintele legale in materie de protejare a concurentei. Cu exceptia negocierii impreuna cu un numar limitat de mari furnizori, in cea mai mare parte internationali, a unor anumite conditii comerciale de achizitie in cadrul parteneriatului, Profi si Auchan vor continua sa evolueze separat pe piata. Totodata, fata de toti ceilalti furnizori, cei doi retaileri se vor comporta independent, ca si pana acum.

 

Negocierile in comun se vor derula pe o perioada de trei luni, incepand cu 1 februarie.

 

Cu 28.000 de angajati, in peste 1.645 de magazine proprii prezente in mai bine de 790 de localitati urbane si rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din Romania. Profi Super, Profi City, Profi Go si PROFI Loco, cele patru formate de magazin ale retelei, desfac o gama de 5.000 de produse, din care peste 94% provin de la furnizori din Romania. Cifra sa de afaceri, de 11,6 miliarde lei, plaseaza compania pe locul trei in retailul romanesc.

 

Auchan Romania are in portofoliu 327 de magazine, cuprinzand 33 de hipermarketuri, 7 supermarketuri si 287 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 270 in statiile Petrom, cat si magazinul online auchan.ro.Poti fi interesat si de