Profi instaleaza panouri fotovoltaice pentru a economisi energie

Profi instaleaza panouri fotovoltaice pentru a economisi energie


Intr-o Romanie care cauta solutii pentru a trece mai usor peste varfurile de consum energetic si peste cresterea accelerata a pretului/mWh timp de doi ani la rand, magazinele Profi gasesc resurse importante de economisire a energiei, cu efect atat imediat, cat si pe termen lung.

“In actuala situatie ne indreptam catre solutiile care sa permita nu doar continuarea consecventa a strategiei de dezvoltare a retelei noastre de magazine, ci si sustinerea economiei romanesti in ansamblul ei intr-un moment cand resursele energetice trebuie utilizate cu maxima eficienta,” a declarat Gaetan Pacton, director general Profi.

 

“Cu efect pe termen mediu si lung, Profi desfasoara un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din Sag, Faget, Timisoara, Giarmata, Sanandrei, Lipova, si din alte localitati. Dupa ce vor fi analizate rezultatele diferitelor solutii, sistemul urmeaza sa fie extins la un numar cat mai mare de magazine,” afirma Dumitru Dragomir, Vice-presedinte, Business Efficiency Director Profi. “In cadrul acestui pilot, capacitatile instalate variaza intre 50 KW si 110 KW, asigurand o productie anuala de circa 50 – 100 MWh si o contributie verde de aproximativ 20%-25% din consumul de energie al magazinului. Pentru fiecare proiect aceasta contributie echivaleaza anual cu intre 580 si 1300 de copaci care ar fi necesari ca sa-i absoarba emisiile, sau in Kg de emisii de CO2 salvat, intre 19 mii Kg si 40 mii Kg.”

 

Un impact considerabil va fi resimtit si in urma limitarii temperaturii din magazinele si sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curatare si monitorizare a functionarii in conditii corespunzatoare a radiatoarelor si agregatelor de aer conditionat. Prin imbunatatirea fluxului de aer ce trece prin radiatoare se reduce timpul de functionare inutila a compresoarelor acestor echipamente. Totodata, consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ si prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregatesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie.

 

In toate punctele de lucru din reteaua Profi iluminatul se face cu lampi LED, cu consum redus, dar chiar si in aceste conditii compania acorda atentie reducerii iluminatului in afara orelor de program.

 

Cu peste 1.600 de magazine in mai mult de 760 de localitati si circa 28.000 de angajati, Profi este reteaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografica si cel mai mare angajator din Romania.Poti fi interesat si de