Produsul traditional Salam de Nadlac, pe cale sa obtina recunoastere europeana
Miercuri, 22 Ianuarie 2025

Miercuri, 22 Ianuarie 2025
„Gustul autentic si procesul de preparare respecta traditiile stramosesti, punand Romania pe harta produselor de calitate din Europa! Sprijinim producatorii locali si promovam traditiile culinare romanesti!”, se arata intr-o postare pe Facebook a MADR.
Astfel, Salamul de Nadlac produs in zona de la granita cu Ungaria de sute de ani, se va alatura altor produse romanesti deja recunoscute la nivel european, precum Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibanesti, Novacul afumat din Tara Barsei sau Pita de Pecica. La fel ca in cazul pitei traditionale, demersurile sunt coordonate de catre Asociaţia Producatorilor de Produse Tradiţionale Aradeanca.
Gospodăria afectată deţinea aproximativ 28 de porci din rasa Mangaliţa, de diferite vârste....
Comparativ cu situaţia din 2023, s-au înregistrat scăderi la toate efectivele de animale, d...
Astfel, fermierii şi ceilalţi proprietari de animale trebuie să aibă în vedere următoarele ...