Produsul traditional Salam de Nadlac, pe cale sa obtina recunoastere europeana

Produsul traditional Salam de Nadlac, pe cale sa obtina recunoastere europeana


Salamul de Nadlac, un produs traditional romanesc cu o reteta mostenita din generatie in generatie, urmeaza etapele procesului de inregistrare intr-un sistem de calitate european, au anuntat reprezentantii Ministerului Agriculturii.

„Gustul autentic si procesul de preparare respecta traditiile stramosesti, punand Romania pe harta produselor de calitate din Europa! Sprijinim producatorii locali si promovam traditiile culinare romanesti!”, se arata intr-o postare pe Facebook a MADR.

 

Astfel, Salamul de Nadlac produs in zona de la granita cu Ungaria de sute de ani, se va alatura altor produse romanesti deja recunoscute la nivel european, precum Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibanesti, Novacul afumat din Tara Barsei sau Pita de Pecica. La fel ca in cazul pitei traditionale, demersurile sunt coordonate de catre AsociaĊ£ia Producatorilor de Produse TradiĊ£ionale Aradeanca.



Poti fi interesat si de