Produsele traditionale romanesti, la Targul AGRA 2015, din Slovenia

Produsele traditionale romanesti, la Targul AGRA 2015, din Slovenia


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) promoveaza produsele traditionale romanesti la Targul pentru agricultura si alimentatie destinat sectorului agricol si industriei alimentare atat din statele membre ale Uniunii Europene dar si non UE, AGRA 2015, care se desfasoara in perioada 22 - 27 august a.c., in Slovenia (Gornja Radgona).

vacute mMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) promoveaza produsele traditionale romanesti la Targul pentru agricultura si alimentatie destinat sectorului agricol si industriei alimentare atat din statele membre ale Uniunii Europene dar si non UE, AGRA 2015, care se desfasoara in perioada 22 - 27 august a.c., in Slovenia (Gornja Radgona).

La ceremonia de deschidere a targului a participat o delegatie a ministerului, condusa de secretarul de stat Ioan Utiu. Acesta a avut intalniri cu oficialitati din statele participante, printre care si cu doamna Tanja Strnia, secretar de stat in ministerul Agriculturii, Silviculturii si Alimentatiei din Slovenia. In cadrul intalnirii, au fost stabilite premisele unei viitoare reuniuni bilaterale pe probleme legate de zona montana, piscicultura si cercetare in agricultura, eveniment care se va concretiza pe parcursul acestui an, se arata intr-un comunicat MADR.

In cadrul Targului isi expun produsele si serviciile 1.785 companii din 30 de tari, printre care Slovenia, Slovacia, Croatia, Austria, Italia, Estonia, si Ungaria, iar noua state au standuri nationale - Slovenia, Italia, Austria, Polonia, Serbia, Ungaria, Bosnia-Hertegovina, Cehia si Romania.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale incurajeaza promovarea calitatii produselor romanesti, participarea la acest targ fiind o oportunitate pentru membrii asociatiilor de produse traditionale de a prezenta publicului vizitator produse din lapte sau din carne, cum ar fi branza de burduf in coaja de brad din zona Bran sau pastrama de oaie, painea traditionala cu cartofi, colacul muscelean, dar si renumita zacusca ori dulceturile din cirese albe sau amare din zona Neamt. De asemenea, sunt expuse produsele pentru care se doreste inregistrarea pe sisteme de calitate europene, precum Telemeaua de Ibanesti, Carnatii de Plescoi, se mai spune in comunicat.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

MinisterulAgriculturiisi Dezvoltarii Rurale (MADR) promoveaza produsele traditionale romanesti la Targul pentruagriculturasi alimentatie destinat sectoruluiagricolsi industriei alimentare atat din statele membre ale Uniunii Europene dar si non UE, AGRA 2015, care se desfasoara in perioada 22 - 27 august a.c., in Slovenia (Gornja Radgona).

La ceremonia de deschidere a targului a participat o delegatie a ministerului, condusa de secretarul de stat Ioan Utiu. Acesta a avut intalniri cu oficialitati din statele participante, printre care si cu doamna Tanja Strnia, secretar de stat in ministerulAgriculturii, Silviculturii si Alimentatiei din Slovenia. In cadrul intalnirii, au fost stabilite premisele unei viitoare reuniuni bilaterale pe probleme legate de zona montana,pisciculturasi cercetare inagricultura, eveniment care se va concretiza pe parcursul acestui an, se arata intr-un comunicat MADR.

In cadrul Targului isi expun produsele si serviciile 1.785 companii din 30 de tari, printre care Slovenia, Slovacia, Croatia, Austria, Italia, Estonia, si Ungaria, iar noua state au standuri nationale - Slovenia, Italia, Austria, Polonia, Serbia, Ungaria, Bosnia-Hertegovina, Cehia si Romania.

MinisterulAgriculturiisi Dezvoltarii Rurale incurajeaza promovarea calitatii produselor romanesti, participarea la acest targ fiind o oportunitate pentru membrii asociatiilor deproduse traditionalede a prezenta publicului vizitator produse din lapte sau dincarne, cum ar fi branza de burduf in coaja de brad din zona Bran sau pastrama de oaie, painea traditionala cucartofi, colacul muscelean, dar si renumita zacusca ori dulceturile dinciresealbe sau amare din zona Neamt. De asemenea, sunt expuse produsele pentru care se doreste inregistrarea pe sisteme de calitate europene, precum <>, <>, se mai spune in comunicat.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}



Poti fi interesat si de