Microîncapsularea revoluționară ”air-flow-bed cover” utilizată de RAPS permite acoperirea uniformă și a amestecurilor de particule cu granulații și greutăți diferite (100 µm-12 mm), cu forme neregulate sau cu o textură fragilă. În plus, rezistența la umezeală, oxidare sau la reacții chimice nedorite este remarcabilă.

Aplicațiile vizează produse consacrate (de patiserie, cofetărie, lactate, convenience congelate), dar și game inovative (extrudate, Flavocaps, suplimente nutritive ).

 

Sare, zahăr, arome, acizi alimentari – în stare naturală sau în diferite culori sau arome - toate sunt ingrediente des întâlnite și în industria cărnii, preponderent în domeniul produselor congelate/refrigerate tip convenience cu/fără umpluturi. În stare încapsulată, ele prezintă stabilitate mare la congelare/decongelare, grad crescut de aderență la suprafața produselor, gust și aromă de calitate obținute prin eliberarea treptată a substanțelor responsabile, precum și caracteristici organoleptice constante ale substanțelor folosite ca decor.

 

Astfel, de exemplu: cărnurile marinate cu condimentații ce conțin sare încapsulată RAPS nu exprimă suc la tratare termică, nu prezintă fenomenul de cristalizare la congelare (freeze burn), își păstrează textura și aspectul decorativ atractiv, culorile nu difuzează în produs, ierburile aromate încapsulate își păstrează textura la congelare etc. Exemplele pot continua.

 

Și, cel mai important - le putem descoperi împreună!



Poti fi interesat si de