Produsele Cris-Tim au primit certificarea internationala “fara gluten”

Produsele Cris-Tim au primit certificarea internationala “fara gluten”


Incepand din luna aprilie a acestui an, Grupul Cris-Tim este primul producator de mezeluri din Romania care a fost certificat de catre Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG), asociatie membra cu drepturi depline al Asociatiei Societatilor Europene de Celiachie.

Mai mult de jumatate dintre produsele apartinand brandurilor Cris-Tim, Matache Macelaru’ si Obrajori au certificarea internationala “fara gluten” obtinuta in urma auditului Asociatiei Romane pentru Intoleranta la Gluten (ARIG). Aceasta certificare este semnalizata pe ambalaje prin simbolul Spicului Taiat (Crossed Grain), singurul standard international care certifica siguranta produselor fara gluten.

 

In cazul Cris-Tim, certificarea garanteaza ca produsele pe care apare aceasta sigla sunt fabricate intr-un mediu necontaminat, pe o linie de productie dedicata acestui proces, folosind ingrediente care, la randul lor, nu contin gluten. Persoanele afectate de intoleranta la gluten au acum garantia ca aceste produse pot face parte din dieta lor zilnica sanatoasa.

 

“Inca din 2017, cand am lansat Eticheta curata, am subliniat lipsa glutenului din produsele noastre. Stim ca intoleranta la aceasta proteina este o problema in crestere, vedem asta si din intrebarile pe care le primim de la consumatorii nostri, de aceea vrem sa le oferim tuturor optiuni sanatoase la raft. Cu cele peste 80 de sortimente de salamuri, sunci, specialitati, cremwursti si alte mezeluri fara gluten, ii asiguram pe cei care sufera de aceasta afectiune ca pot consuma produsele pe care le iubesc fara grija. Ne bucuram sa fim printre primii producatori locali care au solicitat si obtinut aceasta certificare in Romania, la nivelul intregii game de produs.”, a declarat Radu Timis Jr.

 

Printre cele peste 80 de produse certificate cu simbolul Spicului Taiat se numara Salamul Sasesc, salamul de vara, salamul banatean, salamul potcoava de la Cris-Tim, muschiul tiganesc, muschiul Azuga, muschiul file afumat, carnatii oltenesti si afumati de la Matache Macelaru si multe alte sortimente. Produsele din gama Obrajori, pentru copii, sunt si ele certificate “fara gluten”.

 

Intoleranta la gluten in Romania

 

Boala celiaca este o afectiune autoimuna declansata de ingestia de gluten (proteina din grau, secara si orz) la persoanele cu predispozitie genetica. La nivel european, afecteaza circa 1% din populatie si poate debuta la orice varsta.

 

In Romania, numarul persoanelor care urmeaza o dieta fara gluten la recomandarea medicului este estimat la cca 1 milion de persoane, conform statisticilor ARIG. Dintre acestia, cea mai mare parte sunt diagnosticati cu boala celiaca, altii sufera de diabet, tiroida autoimuna sau alte boli care predispun la sensibilitate fata de consumul de gluten. In lipsa respectarii regimului fara gluten, boala celiaca poate avea consecinte de sanatate importante, cum ar fi osteoporoza, infertilitatea, avorturile repetate, anemia prin deficit de fier si anumite forme de cancer. Astfel, garantia ca produsele din alimentatia zilnica sunt fara gluten este vitala si se obtine numai  in urma auditului unor organisme certificate.

 

”Decizia Cris-Tim de a se adresa comunitatii intolerante la gluten cu produse certificate gluten-free este un pas spre normalitate pentru persoanele afectate de boala celiaca sau alte afectiuni in care este recomandata dieta fara gluten. Cele 84 de produse Cris-Tim pentru care am emis licenta Crossed Grain reprezinta un pas important in democratizarea dietei gluten-free pentru consumatorii romani. Intreaga echipa Cris-Tim din fabrica Recunostinta s-a implicat ireprosabil pentru a se plia pe cerintele standardului Crossed Grain si le multumim! Pionieratul Cris-Tim ca primul producator de mezeluri din Romania care poarta sigla Crossed Grain reprezinta un pas urias pentru siguranta consumatorilor cu intolerante alimentare”, a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, Presedinte Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten.

 

Despre Cris-Tim

Cu o istorie de peste 25 de ani, Cris-Tim este liderul pietei romanesti de mezeluri, oferind intotdeauna consumatorilor sai produse sigure, proaspete si savuroase, realizate cu ajutorul celor mai moderne tehnologii de procesare si prin sistemele de management al sigurantei alimentului (ISO 22000:2005) si al protectiei mediului (ISO 14001: 2015).

 

Cris-Tim a primit titlul de Trusted Brands in categoria produse din carne timp de 7 ani consecutiv, in urma celui mai important studiu de piata asupra consumatorului in Europa, realizat de revista Reader’s Digest in 15 tari, printre care si Romania.

 

Salamul Sasesc Cris-Tim a fost ales Produsul Anului 2018, in urma voturilor exprimate chiar de consumatori. Produsul Anului este un concept international care premiaza produsele inovatoare si care e prezent in peste 40 de tari. In studiu s-au inscris toate produsele de larg consum care au avut o inovatie in ultimele 18 luni pana la data startului competitiei, Salamul Sasesc castigand detasat in categoria “Salam”.



Poti fi interesat si de