Produse traditionale precum babicul si zacusca de trufe vor fi promovate la targul de Slow Food de la Torino

Produse traditionale precum babicul si zacusca de trufe vor fi promovate la targul de Slow Food de la Torino


Organizatia Slow Food Buzau va promova judetul la editia din acest an a celui mai mare targ de profil - Terra Madre, care va avea loc la Torino, Italia, la sfarsitul lunii septembrie.

Slow Food Buzau a anuntat ca va fi reprezentata la acest eveniment printr-un stand la care vor putea fi regasite produse traditionale precum babicul, zacusca de trufe si berea artizanala.

 

Evenimentul se va desfasura in perioada 26-30 septembrie si reuneste participanti din toate colturile lumii. Promovata ca o alternativa la fast-food, conceptul Slow Food promoveaza pastrarea bucatariei traditionale si regionale si incurajeaza cultivarea plantelor, semintelor si a animalelor caracteristice ecosistemului local.

 

"Slow Food Buzau va avea un stand comun unde vor fi prezentate produsele si serviciile membrilor sai. La stand, vizitatorii pot descoperi produse traditionale precum Babicul, dar si produse inovatoare din Buzau, inclusiv mied, bere artizanala sau zacusca cu trufe. In plus, vor fi organizate degustari de vin bio din Dealu Mare. Un punct important va fi prezentarea Buzaului ca destinatie de turism Slow Travel, concentrandu-se pe combinatia dintre drumetii, ciclism si degustarea produselor culinare in Geoparcul UNESCO Tintutul Buzaului si in regiunea Dealu Mare", precizeaza informarea transmisa de organizatia locala.

 

Cu prilejul targului culinar desfasurat in Italia, romanii din diaspora vor avea posibilitatea de a degusta cateva dintre produsele traditionale romanesti.

 

"Scopul este de a atrage turisti internationali in Buzau, oferindu-le o experienta autentica si sustenabila. De asemenea, ne adresam in mod special diasporei romanesti, invitandu-i sa redescopere gusturile si traditiile de acasa", a transmis Thorsten Kirschner, purtatorul de cuvant al Slow Food Buzau.

 

Slow Food Buzau este o initiativa dedicata promovarii produselor locale, traditiilor culinare si turismului sustenabil in judetul Buzau.



Poti fi interesat si de