Produse fara eticheta sau expirate, retrase de la un hipermarket din capitala
Joi, 17 Aprilie 2014
Joi, 17 Aprilie 2014
Peste 471 de kg de carne si produse din carne au fost retrase de la vanzare dintr-un hypermarket bucurestean, deoarece erau improprii consumului, a declarat miercuri comisarul-sef de politie Catalin Ionita, director al Directiei de Investigare a Fraudelor din DGPMB.
"Cea mai mare parte a produselor interzise la comercializare identificate astazi provin de la un singur hypermarket, reprezentantii ANPC-ului au dispus retragerea de la comercializare in vederea neutralizarii a cantitatii de 471 kg carne si produse din carne deoarece prezentau modificari organoleptice evidente, fiind improprii consumului uman. Valoarea totala a produselor de astazi este de peste 9 milioane de lei, dar este important ca s-a reusit stoparea comercializarii catre populatie a acestor produse", a declarat Catalin Ionita la un briefing la IGPR.
El a precizat ca marti si miercuri ofiteri de politie din cadrul investigarii fraudelor ai IGPR, impreuna cu specialisti din cadrul ANPC au actionat pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor de natura economico-financiara, dar si pentru protejarea populatiei impotriva unor practici comerciale de natura sa duca la comercializarea unor produse alimentare si vini-viticole neconforme.
"In 15 zile, politistii au constatat 5.250 de infractiuni, dintre care 1.242 sunt de evaziune fiscala. Au fost aplicate 168.604 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 46 milioane de lei si au fost confiscate si indisponibilizate bunuri in valoare de peste 14 milioane de lei. Vorbim aici despre peste, produse din carne, alcool precum si alte bunuri ilicite. Scopul acestei actiuni este de a proteja cetatenii de comiterea oricaror ilegalitati", a declarat comisar-sef Catalin Ionita.
El a mai precizat ca pe 15 aprilie au fost verificati peste 14 agenti economici care au avut ca activitate comercializarea vinului vrac si imbuteliat, iar o parte nu indeplinea conditiile si criteriile de calitate, astfel ca s-a dispus indisponibilizarea si interzicerea de la vanzare a peste 1,8 tone de vin.
"Pe raza municipiului Bucuresti au fost verificati peste 31 de agenti economici care comercializau produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat - au fost aplicate sanctiuni contraventionale de 56.000 de lei si au fost oprite de la vanzare 303 kg de carne congelata de pasare, 125 kg de carne tocata de porc, 42 kg drob de miel, sase kg de mezeluri din carne de porc al caror termen de valabilitate era expirat, 50 kg de ficat de pui si 30 de kg de piept de pui fara documente de provenienta, de la inceputul lunii aprilie", a mai spus Catalin Ionita.
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) Marius Alexandru Dunca a spus ca in urma controlului efectuat miercuri au fost verificati 20 de operatori economici, au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 107.00 lei, au fost oprite temporar de la vanzare 190 kg produse si 200 oua si au fost oprite definitiv de la vanzare 525 kg de carne, in principal de la un supermarket.
Potrivit Agerpres, acestea erau produse congelate, cu urma de arsuri de congelare si ambalaje deteriorate, deficiente de etichetare, mici si carnati fara precizarea datei durabilitatii minimale, conditii de depozitare necorespunzatoare, lipsa elemente de caracterizare si abateri informare.
"Atrag atentia operatorilor economici sa nu uite ca in primul rand sunt consumatori si apoi de-abia oameni de afaceri. Sfatuiesc consumatorii sa cumpere numai din locuri autorizate, sa nu achizitioneze din locuri neamenajate si neautorizate", a declarat Marius Dunca.
El a precizat ca produsele alterate au fost gasite in depozit si nu la raft.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...