Produse Alfredo atestate international. Au primit certificari MSC si ASC

Produse Alfredo atestate international. Au primit certificari MSC si ASC


Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare, anunta obtinerea certificarii MSC (Maritime Stewardship Council) si ASC (Aquaculture Stewardship Council) pentru o serie de produse de pete si fructe de mare, comercializate in stare refrigerata sau congelata.

Alfredo Seafood devine astfel singurul brand romanesc care detine, la ora actuala, aceste certificari pentru anumite produse de peste refrigerat. Certificarile MSC si ASC sunt acordate atat fermelor piscicole cat si companiilor care proceseaza, depoziteaza si transporta pestele, cum este cazul Alfredo Seafood. In ambele variante de atestare, consumatorul are garantia calitatii pestelui, data de cerintele impuse de organizatiile internationale.

 

Certificarea MSC se acorda doar pestelui salbatic, pescuit si procesat in mod sustenabil, iar atestarea ASC este destinata pestelui de acvacultura, provenit de la fermele piscicole, care cresc pesti in ape nepoluate si asigura o hrana naturala, nealterata chimic. Procesarea, depozitarea si transportul sunt facute in conditii foarte stricte, impuse la nivel global.

 

Produsele certificate MSC din portofoliul Alfredo Seafood acopera urmatoarele specii: cod, hering, macrou si somon salbatic. Aceste produse se gasesc la raft si in varianta de ambalare in vid, prin tehnologia SKIN 2.0, datorita careia raman proaspete si isi pastreaza nutrientii si savoarea o perioada mai lunga, crescand implicit si termenul de valabilitate.

 

Atestarea ASC a fost obtinuta pentru somon, pastrav, pangasius si creveti de acvacultura, proveniti din crescatorii certificate ASC si recunoscute pentru respectarea normelor internationale in ceea ce priveste protectia habitatelor naturale si pescuitul sustenabil.

 

Procesul de obtinere a certificarilor MSC si ASC pentru produse refrigerate si congelate s-a desfasurat pe o perioada de mai multe luni si a presupus atestarea indeplinirii criteriilor de depozitare, procesare, flux logistic.

 

“Alfredo Seafood se concentreaza pe calitatea produselor oferite consumatorilor, precum si pe evolutia continua si pe inovare. In afara de obtinerea certificarilor MSC si ASC pentru produsele refrigerate si congelate, in ultima perioada am investit si in tehnologii ultra moderne de ambalare, precum si in consolidarea gamei de produse BIO. Faptul ca suntem primul brand local care obtine cea mai prestigioasa certificare internationala pentru produsele refrigerate din peste, este un semn al angajamentului Alfredo Seafood de a aduce pe piata autohtona peste si fructe de mare de cea mai buna calitate, obtinute prin pescuit sustenabil”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, fondator al Alfredo Seafood.

 

Alfredo Seafood a participat la cea de-a XXIII-a editie a Indagra Food, unde, in afara produselor refrigerate si congelate cu certificare MSC si ASC, a expus si specialitati din gama BIO, care cuprinde patru varietati de peste: pastrav, dorada, lup de mare si somon afumat feliat. Punctul central al standului Alfredo Seafood a fost vitrina de gheata pe care au fost expusi pesti exotici si fructe de mare, pe langa produsele clasice. Astfel, vizitatorii au admirat o gama variata de pesti, de la ton Blue Fin, peste grouper unditar, dorada regala salbatica, lup de mare si pana la creveti salbatici de Argentina, randunica de mare sau peste spada.



Poti fi interesat si de