Productia de carne s-a majorat la toate speciile de animale, in aprilie

Productia de carne s-a majorat la toate speciile de animale, in aprilie


Numarul sacrificarilor a crescut in aprilie 2021 la bovine, porcine, ovine si caprine si a scazut la pasari, comparativ cu luna precedenta, in timp ce greutatea in carcasa s-a majorat la toate speciile, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Raportat la aceeasi luna din 2020, in aprilie numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut la bovine, la porcine si la pasari, iar la ovine si caprine au scazut.

 

Astfel, in luna aprilie 2021, numarul bovinelor sacrificate a crescut cu 2%, iar greutatea in carcasa cu 1%, fata de aceeasi luna din 2020, dar raportat la martie au crescut cu 18,6%, respectiv cu 27,5%.

 

La specia porcine, in luna aprilie s-au sacrificat cu 11,4% mai multe animale, iar productia de carne de porc consemnata a fost cu 11,5% mai mare fata de aprilie 2020. Comparativ cu luna anterioara, sacrificarile au crescut cu 0,3%, iar productia de carne de porc a fost cu 2,1% mai mare.

 

In ceea ce priveste sacrificarea ovinelor si caprinelor, datele INS arata o scadere cu 1,8% fata de aprilie 2020, greutatea in carcasa fiind cu 3,7% mai mica. Comparativ cu luna anterioara, sacrificarile au crescut de 8,3 ori, iar greutatea in carcasa de 7,3 ori.

 

Potrivit datelor INS, sacrificarile de pasari au crescut cu 2% si productia de carne cu 2,8% fata de aprilie 2020, in timp ce, raportat la luna precedenta, sacrificarile au scazut cu 0,6%, iar greutatea in carcasa a crescut cu 2,7%.

 

Greutatea medie in carcasa consemnata in luna martie 2021 a fost de 166,6 kilograme la bovine, 93 kilograme la porcine, 9,7 kilograme la ovine/caprine si 1,7 kilograme la pasari. Greutatea medie in carcasa reprezinta raportul dintre greutatea in carcasa totala si numarul de animale sau pasari sacrificate.



Poti fi interesat si de