Productia de carne din Spania a inregistrat un nou record

Productia de carne din Spania a inregistrat un nou record


In 2015, Spania a produs 6,17 milioane de tone de carne, depasind pentru prima oara pragul de 6 milioane de tone, dupa o crestere de 5,8% comparativ cu 2014, conform publicatiei Eurocarne.

carne spaniaIn 2015, Spania a produs 6,17 milioane de tone de carne, depasind pentru prima oara pragul de 6 milioane de tone, dupa o crestere de 5,8% comparativ cu 2014, conform publicatiei Eurocarne.

Carnea de porc ramane motorul productiei, cu 3,89 de milioane de tone, cu 7,6% mai mult decat in 2014. A doua cea mai mare productie de carne din Spania e cea de pasare, care a totalizat 1,43 de milioane de tone, in crestere modesta cu 0,4% comparativ cu 2014. Si productia de carne de vita a crescut cu 9,5% in 2015 fata de 2014 si a ajuns la 633.792 de tone.

E prima crestere din ultimii trei ani pentru acest tip de carne. Si sectorul ovin s-a incadrat pe un trend ascendent. Productia de carne de oaie a crescut cu 2 procente, raportand 116.534 de tone, impulsionata, in principal, de rata tot mai mare a exporturilor pentru acest tip de carne.

Regiunea care a avut cel mai mare aport la productia de carne din Spania in 2015 a fost Catalonia, principalul producator pentru toate tipurile de carne, mai putin cea de cal, oaie si capra.



Poti fi interesat si de