Productia de carne din Germania a scazut cu 2%, in 2017
Joi, 08 Februarie 2018

Joi, 08 Februarie 2018
Potrivit cifrelor oficiale publicate de Oficiul federal de statistica (Destatis), au fost cu 167.000 de tone mai putin decat productia record de 8,28 milioane tone inregistrata in 2016.
Cu toate acestea unii nutritionisti subliniaza ca germanii consuma in continuare prea multa carne, informeaza DPA. Societatea nutritionistilor germani recomanda un consum anual de maxim 30 de kilograme de carne pe persoana, adica jumatate fata de consumul actual al germanilor.
Carnea de porc este in continuare preferata de germani, chiar daca anul trecut productia de carne de porc a scazut cu 2,3%, pana la 5,453 milioane tone. Scaderi s-au inregistrat si la productiile de carne de vita, pasare si rata.
Scaderea productiei si consumului de carne se reflecta in cresterea numarului de piete fara produse de carne, organizate in perioada Craciunului. Asociatia vegetarienilor din Germania, ProVeg, sustine ca anul trecut, in perioada Craciunului, in Germania au fost organizate 15 targuri vegane, in crestere fata de 10 targuri similare in 2016.
Piața ready meals - în creștere și în România Segmentul de produse gat...
Raportat la iulie 2024, producţia de carne a urcat la bovine, la porcine şi la păsări, însă...
tudiile realizate de Asociația Braziliană a Proteinei Animale (ABPA) arată că exporturile de carn...