Productia de carne de porc in UE, in usoara scadere

Productia de carne de porc in UE, in usoara scadere


Datele estimative furnizate de Comisia Europeana arata ca productia de carne de porc a scazut cu 1 procent in luna martie a acestui an comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Astfel, in luna a treia a acestui an, productia a fost de 2,02 milioane de tone. Si sacrificarile au scazut cu 1 procent in martie, la 22,4 milioane de capete.

productia porcDatele estimative furnizate de Comisia Europeana arata ca productia de carne de porc a scazut cu 1 procent in luna martie a acestui an comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Astfel, in luna a treia a acestui an, productia a fost de 2,02 milioane de tone. Si sacrificarile au scazut cu 1 procent in martie, la 22,4 milioane de capete.

Productia de carne de porc a fluctuat foarte mult in spatiul intracomunitar. Cele mai mari cresteri au fost raportate de Olanda, Marea Britanie si Spania, cu 9%, respectiv 5% si 2%. Printre statele cu cele mai mari pierderi se numara Germania, cu o scadere de 8% in termeni de volum.





Poti fi interesat si de