Productia de carne de porc din Romania continua sa scada

Productia de carne de porc din Romania continua sa scada


Productia de carne porc a Romaniei a scazut in august la 30.874 tone carcasa, de la 30.946 tone in luna precedenta si 38.828 tone in august 2018, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

In august au fost sacrificati 359.000 de porci, fata de 362.000 in iulie 2019 si 461.000 in luna similara a anului trecut.

 

Productia de carne de bovine a fost de 8.432 tone, in crestere atat fata de iulie, cand a fost inregistrata o productie de 7.824 tone cat si fata de august 2018, cand productia a fost de 6.718 tone. Numarul bovinelor sacrificate a fost 51.000 de capete, in crestere atat fata de iulie 2019 (48.000 capete) cat si fata de august 2018 (40.000 capete).

 

In ceea ce priveste productia de carne de ovine si caprine obtinuta in luna august 2019, datele INS arata o crestere fata de luna iulie 2019, de la 4.936 tone la 5.762 tone. Fata de august 2018, s-a inregistrat o diminuare a productiei, de la 6.057 tone carcasa ovine si caprine. Animalele sacrificate pe aceste specii au ajuns la 419.000 de capete, in crestere fata de luna precedenta (331.000 capete), dar in scadere fata de august 2018 (420.000 capete).

 

Potrivit datelor INS, productia de carne de pasare obtinuta in luna august 2019 a depasit 44.000 tone, in scadere fata de luna precedenta (45.520 tone) si in crestere fata de august 2018 (41.753 tone). Sacrificarile au scazut la 26.155 milioane pasari, de la 27.312 milioane capete in iulie 2019 dar au crescut fata de august 2019 cand au fost sacrificate 25.086 milioane capete.



Poti fi interesat si de