Productia de carne de porc din China va continua sa scada
Marti, 28 Ianuarie 2020
Marti, 28 Ianuarie 2020
De la inceputul aparitiei pestei porcine africane din China (august 2018), efectivele de porci la nivel national au scazut cu aproape 50%, iar semnele privind refacerea septelului sunt vazute doar in cadrul companiilor mari cu o biosecuritate mai buna, observa Chenjun Pan, senior analist - Proteine ??animale, Rabobank, potrivit EuroMeat News.com.
"Pesta porcina continua sa se raspandeasca in China, desi ritmul a incetinit. Politicile incurajeaza refacerea efectivelor de animale si extinderea productiei, care este derulata in prezent de companii mari cu o biosecuritate mai buna si facilitati moderne de agricultura. Deoarece refacerea septelului se realizeaza in principal prin pastrarea scrofitelor, asteptam sa vedem o scadere suplimentara a productiei locale in 2020, ceea ce va reduce productia totala de carne de porc. Aceasta sugereaza ca importurile vor creste in 2020, peste niveluri record”, a comentat analistul.
Se estimeaza ca Brazilia si SUA isi vor spori exporturile de carne de porc catre China, in timp ce rolul principal al furnizorului de carne de porc pe piata chineza depinde de mai multi factori care pot afecta productia de carne de porc. Printre acestea, negocierile privind acordul comercial Brexit si riscurile locale ale pestei porcine africane sunt cele care pot trage productia de carne de porc sub nivelul de crestere de 1% prevazut pentru acest an.
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...