Productia de carne, in crestere la bovine, ovine si caprine, in februarie

Productia de carne, in crestere la bovine, ovine si caprine, in februarie


Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut la bovine si la ovine si caprine, iar la porcine si la pasari au scazut, in februarie 2021 comparativ cu perioada similara din anul anterior, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, in luna februarie 2021 au fost sacrificate 40.000 de capete de bovine, in crestere cu 11,1% fata de februarie 2020, dar in scadere cu 9,1% fata de luna anterioara. Productia de carne obtinuta in februarie 2021 de la animalele sacrificate a ajuns la 6.594 tone, fata de 5.908 tone in februarie 2020 si 7.437 tone in ianuarie 2021.

 

La specia porcine, in luna februarie a acestui an s-au sacrificat 294.000 de capete, cu 3,6% mai putin fata de luna anterioara si in scadere cu 4,2% fata de februarie 2020. Productia de carne de porc consemnata a fost de 26.827 tone (28.172 tone in februarie 2020 si 27.617 tone in ianuarie 2021).

 

In ceea ce priveste sacrificarea ovinelor si caprinelor, datele INS arata un total de 108.000 de capete in februarie 2021, in crestere fata de luna februarie 2020 cu 2,8% si in scadere cu 1,8% fata de ianuarie 2021. In luna februarie, s-a obtinut o productie de carne din aceste specii de 1.715 tone, in februarie 2020 - 1.660 tone, iar in ianuarie 2021 - 1.751 tone.

 

Potrivit datelor INS, sacrificarile de pasari au totalizat in februarie 2021 peste 20,05 milioane de capete, iar productia de carne obtinuta a fost de 34.461 tone. In februarie 2020 au fost sacrificate 22,89 milioane de pasari (39.658 tone productia de carne), iar in ianuarie 2021 au fost 21,97 milioane de pasari sacrificate si o productie de carne de 37.821 tone.

 

Greutatea medie in carcasa consemnata in luna februarie a acestui an a fost de 164,9 kilograme la bovine, 91,2 kilograme la porcine, 15,9 kilograme la ovine/caprine si 1,7 kilograme la pasari.

 



Poti fi interesat si de