Productia de alimente de origine animala din Republica Moldova a scazut cu 6% in 2019
Joi, 30 Ianuarie 2020

Joi, 30 Ianuarie 2020
Astfel, anul trecut s-au crescut cu 5,3% mai putine vite si pasari, comparativ cu anul precedent, scrie presa din Republica Moldova. Analistii au constatat o scadere cu 10,6% a productiei de lapte si cu 1,9% a celei de oua.
Aceasta scadere este determinata de faptul ca in sectorul privat s-a redus efectivul de animale de toate speciile, cu exceptia bovinelor si porcinelor in intreprinderile agricole, unde septelul s-a marit, cu 2,6%, respective cu 11,7%.
Exista totusi, si o crestere a indicilor in unele subcategorii. Astfel, s-au produs cu 8,5% mai multe legume, cu 8,2% mai multa soia si cu 2,1% mai multa productie de floarea soarelui.
Canicula a înrăutăţit în mod semnificativ perspectivele referitoare la calitatea şi r...
"Ne împuşcăm singuri în picior", spune fermierul Cedric Benoist, secretar general adj...
Egiptul este unul dintre cei mai mari importatori mondiali de grâu. În medie, organis...