Productia de alimente de origine animala din Republica Moldova a scazut cu 6% in 2019

Productia de alimente de origine animala din Republica Moldova a scazut cu 6% in 2019


Productia agricola din Republica Moldova a scazut cu 1,9% anul trecut. In 2019 s-a constatat o scadere cu 6% a produselor de origine animala si cu 0,3% a celor de origine vegetala, potrivit Biroului National de Statistica.

Astfel, anul trecut s-au crescut cu 5,3% mai putine vite si pasari, comparativ cu anul precedent, scrie presa din Republica Moldova. Analistii au constatat o scadere cu 10,6% a productiei de lapte si cu 1,9% a celei de oua.

 

Aceasta scadere este determinata de faptul ca in sectorul privat s-a redus efectivul de animale de toate speciile, cu exceptia bovinelor si porcinelor in intreprinderile agricole, unde septelul s-a marit, cu 2,6%, respective cu 11,7%.

 

Exista totusi, si o crestere a indicilor in unele subcategorii. Astfel, s-au produs cu 8,5% mai multe legume, cu 8,2% mai multa soia si cu 2,1% mai multa productie de floarea soarelui.



Poti fi interesat si de