Producatorii romani se pot inscrie la primul concurs de salamuri si mezeluri
Luni, 16 Septembrie 2024
Luni, 16 Septembrie 2024
Evenimentul are ca scop pe de-o parte evaluarea generala a calitatii produselor provenite din marea industrie de profil din zona de manufactura, iar pe de alta parte este un prilej de discutie intre membrii breslei si specialisti straini in vederea crearii unei asociatii profesionale cu ghiduri si reguli comune de productie (dincolo de cele obligatorii legal) care sa conduca, eventual, la un brand de tara al Romaniei in acest domeniu.
La concursul care se deruleaza sub sloganul „We are Romania – You are welcome” pot participa toti producatorii autohtoni. Regulamentul si formularul de inscriere pot fi accesate pe site-ul Federatiei Nationale a Degustatorilor Autorizati.
Juriul concursului este compus din specialisti si degustatori straini si romani, respectiv doua asociatii ONAS – Italia si FNDA – Romania, dar o pondere importanta o are si opinia consumatorilor, exprimata in cadrul juriului de amatori si reprezentanti ai mass-media.
Concursul de salamuri si mezeluri romanesti si conferintele fac parte dintr-un festival mai amplu de promovare a culturii gusturilor derulat la Iasi in noiembrie 2024 – „Vin la cultura”, desfasurat la Palatul Culturii, scrie vinul.ro. Acesta va include o expozitie cu degustare pentru publicul larg, precum si primul concurs de vinuri din soiuri romanesti in care juriul este format din importatori ai acestor vinuri pe diferite piete externe („Cupa importatorilor”). Rezultatele acestor doua concursuri in premiera vor fi anuntate public la evenimentul de deschidere a festivalului, in 22 noiembrie.
Cu o suprafata de expunere de 1 500 mp, peste 150 de companii din aproximativ 20 de tari si un pr...
Evenimentul, care a avut loc la inceputul lunii septembrie la restaurantul Vlees & Co Steak d...
Astfel, expozantii participanti la Bucharest Food Expo & CARNEXPO se vor alatura expozitiei I...