Producatorii de carne, cea mai recenta victima a piratilor cibernetici

Producatorii de carne, cea mai recenta victima a piratilor cibernetici


Grupul brazilian JBS SA, cel mai mare furnizor mondial de carne, a devenit cea mai recenta victima a piratilor cibernetici, ceea ce reprezinta o noua amenintare la adresa securitatii alimentare mondiale deja afectata de pandemia de Covid-19, transmite Bloomberg.

JBS a informat ca a fost nevoit sa-si inchida retelele de computere din America de Nord si Australia dupa ce duminica a detectat un atac organizat al piratilor cibernetici asupra unora dintre serverele sale. Fara a oferi alte detalii cu privire la functionarea facilitatilor sale, JBS a estimat ca acest incident ar putea intarzia anumite tranzactii cu clientii si furnizorii sai.

 

"JBS USA a descoperit ca a fost vizata de un atac cibernetic organizat care a afectat mai multe servere din sistemul sau informatic din America de Nord si Australia", a informat compania, fara a preciza natura atacului. JBS a precizat ca serverele de backup nu au fost afectate, iar compania lucreaza in mod activ la restabilirea sistemelor in cel mai scurt timp posibil.

 

Companiile multinationale sunt in mod frecvent tinta atacurilor cibernetice. Un atac de acest tip a vizat la inceputul lunii mai compania americana Colonial Pipeline, care detine cea mai importanta retea de conducte petroliere din SUA.

 

JBS are facilitati de productie in 20 de tari. Uzinele din Australia si Noua Zeelanda sunt responsabile pentru 4% din veniturile companiei, in timp ce operatiunile din SUA si Canada genereaza 50%, respectiv 3% din cifra de afaceri. Grupul brazilian are operatiuni si in America de Sud si Europa.

 

Atacul care a vizat JBS a avut loc intr-un moment in care industria mondiala a carnii se confrunta in continuare cu efectele pandemiei de Covid-19, dupa ce restrictiile de anul trecut au dus la inchiderea unor uzine si perturbarea livrarilor.



Poti fi interesat si de