Procesatorii romani au depus proiecte de peste un miliard de euro in prima sesiune Investalim

Procesatorii romani au depus proiecte de peste un miliard de euro in prima sesiune Investalim


Procesatorii romani au depus 49 de proiecte in valoare totala de peste un miliard de euro, in prima sesiune de depunere de proiecte a programului Investalim, a anuntat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

'Procesatorii romani au depus 49 de proiecte in valoare totala de peste 1 miliard de euro, incluzand si cofinantarea, in prima sesiune de depunere de proiecte. Reamintesc tuturor ca prin programul Investalim statul roman pune la dispozitie 600 de milioane de euro pentru ca avem nevoie de cat mai multe unitati de procesare in Romania', a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

 

Prin acest program sunt sprijinite infiintarea si modernizarea unitatilor de procesare, in domenii deficitare, cum ar fi: prelucrarea si conservarea carnii, industria pestelui, a cartofilor, domeniul prelucrarii fructelor si legumelor, al sucurilor din fructe, fabricarea branzeturilor, a uleiurilor, produselor de morarit, a painii sau a zaharului.

 

'Ne-am luat angajamentul sa intarim siguranta alimentara a Romaniei si sa oferim sprijin procesatorilor pentru a avea cat mai multe produse romanesti pe piata. Suntem pe drumul corect! Am reusit impreuna cu fermierii si procesatorii romani sa demaram un program de succes care sa ii ajute pe toti cei care vor sa produca romaneste! Numai asa vom putea cumpara romaneste mai multe produse, mai bune, mai diversificate, din fabricile romanesti!', a subliniat Florin Barbu.

 

Programul national de dezvoltare si sustinere a industriei alimentare Investalim se implementeaza in perioada 2023 - 2026 prin schema de ajutor de stat Investalim, care dispune de un buget total de 590 de milioane de euro, asigurat de la bugetul de stat.

 



Poti fi interesat si de