Procesatorii de carne de pasare din Ungaria cer micsorarea TVA-ului

Procesatorii de carne de pasare din Ungaria cer micsorarea TVA-ului


Procesatorii de carne de pasare din Ungaria au cerut prim-ministrului Viktor Orban sa micsoreze taxa pe valoare adaugata pentru carnea de pasare, dupa ce guvernul de la Budapesta a scazut TVA-ul la carnea de porc de la 27 la 5% incepand de la 1 ianuarie, releva The Poultry Site.

procesatoriProcesatorii de carne de pasare din Ungaria au cerut prim-ministrului Viktor Orban sa micsoreze taxa pe valoare adaugata pentru carnea de pasare, dupa ce guvernul de la Budapesta a scazut TVA-ul la carnea de porc de la 27 la 5% incepand de la 1 ianuarie, releva The Poultry Site.
Reducerea acestei taxe la carnea de porc este discriminatorie pentru celelalte sectoare de carne, iar efectul negativ al acestei schimbari este resimtit deja de procesatorii de carne de pasare din Ungaria, avertizeaza asociatiile, din moment ce TVA-ul la carnea de pasare din Ungaria ramane neschimbat la 27%. Reprezentantii industriei vor discuta despre aceasta problema cu secretarul de stat pentru Agricultura, Gyorgy Czervan.

Reducerea TVA-ului la carnea de porc e cea mai noua masura din strategia guvernului pentru a sprijini reproductia de porci si procesarea carnii de porc din Ungaria. In 2014, cabinetul a prezentat un program in valoare de 5,1 milioane de euro, care ar dubla populatia porcina din Ungaria de la 3 milioane de capete, cate numara in prezent, la 6 milioane de capete in 2020.

Carnea de pasare domina vanzarile de carne din Ungaria, avand in vedere ca ungurii consuma 32 de kilograme per cap anual, comparativ cu 28 de kilograme de porc, potrivit informatiilor date de BTT.

Si industria lactatelor si sectoarele de procesare a pestelui au protestat impotriva reducerii TVA la carne de porc.



Poti fi interesat si de