Pro Agro saluta acreditarea unei noi asociatii de ameliorare pentru baltata romaneasca

Pro Agro saluta acreditarea unei noi asociatii de ameliorare pentru baltata romaneasca


Acreditarea asociatiei de ameliorare pentru rasa baltata romaneasca de tip Simmental va crea un mediu concurential in piata si va da posibilitatea fermierilor de a opta in ce program de ameliorare isi regasesc interesele economice, informeaza Federatia Nationala Pro Agro.

“Federatia nationala Pro Agro saluta decizia directorului ANZ (Agentia Nationala de Zootehnie, n.r.), Vaida Bela, de a acredita inca o asociatie de ameliorare pentru rasa baltata romaneasca de tip Simmental, creand astfel un mediu concurential in piata care da posibilitatea fermierilor de a opta in ce program de ameliorare isi regasesc interesele economice ale exploatatiei a caror proprietari sunt. Acest lucru va deschide concurenta in piata determinand prestatorii de servicii sa-si aplece atentia asupra fermierilor, prin imbunatatirea serviciilor oferite si a relatiei cu acestia, evitandu-se astfel monopolul in piata”, spune Ionel Arion, presedintele Pro Agro.

 

Reprezentantii federatiei sustin ca, asa cum si la cealalta rasa baltata cu negru romaneasca exista doua societati de ameliorare, si aici considera ca era nevoie inca de la inceput tot de doua societati de ameliorare, intrucat cele doua rase au pondere aproximativ egala ca numar de animale crescute in Romania.

 

“Suntem convinsi ca aceste decizii luate de autoritati in interesul fermierilor sunt necesare, chiar obligatorii, motiv pentru care vom sustine in continuare orice initiative care duc la respectarea drepturilor si intereselor fermierilor. Ne manifestam increderea ca orice initiativa care duce la diversificarea ofertei in piata nu poate sa fie decat de bun augur, beneficiarul final fiind fermierul roman, crescand astfel sansele ca acesta sa capitalizeze in beneficiul propriu”, a mentionat presedintele Pro Agro.Poti fi interesat si de