Pro Agro: Cota redusa de TVA ar trebui aplicata pe tot lantul carnii
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015
Cota redusa de TVA ar trebui aplicata pe tot lantul carnii, incluzand preparatele din carne si furajele, altfel evaziunea fiscala se va muta la capetele lantului, a declarat pentru AGERPRES, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alex Jurconi.
"Organizatiile profesionale din productia si procesarea carnii saluta decizia Ministerului Finantelor de a introduce o cota redusa de TVA de 9% pentru carne de la 1 ianuarie 2016. Cu toate acestea nu este problema rezolvata decat pe jumatate intrucat cota redusa de TVA ar trebui aplicata pe tot lantul carnii, incluzand preparatele din carne si furajele, in caz contrar evaziunea fiscala se va muta la capetele lantului, respectiv la furaje si preparate din carne. Dorim ca acest inceput bun sa se concretizeze intr-o serie de discutii cu Ministerul Finantelor pentru ca asociatiile profesionale sa propuna iar ministerul sa accepte propuneri de modificare la forma actuala prin care sa fie introduse si furajele si preparatele din carne", a spus Alex Jurconi.
Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, cota standard de TVA va scadea de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 18% de la 1 ianuarie 2018. Pentru carne, legume, peste si fructe cota de TVA urmeaza sa fie redusa la 9%.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...