Preturile la carnea de porc din UE scad usor


Pretul carnii de porc pe piata unica a pierdut in medie 10 euro la inceputul lunii februarie, pe masura ce importurile din China au incetinit. Astfel, pretul mediu a fost de 182,54 euro / 100 kg.

Nivelul preturilor de la inceputul acestei luni a fost influentat de vacanta de Anul Nou chinezesc si de epidemia de coronavirus, scrie EuroMeatNews.com.

 

Cea mai mare scadere de pret s-a inregistrat in Olanda (- 19,89 euro), urmata de Franta (- 17,00 euro), Belgia (- 13,00 euro), Germania (- 11,65 euro) si Polonia (- 10,66 euro).

 

"Problemele de ordin logistic, inclusiv restrictiile temporare impuse pentru transportul de carne intre provincii, au intarziat livrarea importurilor. Pe termen scurt, cererea Chinei pentru importuri ar putea fi afectata negativ. Rapoartele din industrie sugereaza ca cererea de carne de porc, in special din strainatate, ar putea scadea. Acest lucru poate afecta preturile timp de cateva saptamani", considera Duncan Wyatt, analist principal AHDB.

 

Cu toate acestea, este de asteptat ca cererea de carne de porc pe piata chineza sa ramana puternica in restul anului, deoarece scaderea efectivelor de porci la nivel national se va accelera din cauza impactului pe care coronavirusul l-ar putea avea asupra eforturilor de repopulare. Intre timp, in China, preturile carnii de porc au crescut, cotatia medie majorandu-se de la 6,91 dolari la 7,37 dolari. Cel mai ridicat pret a fost raportat in provincia Sichuan, 8,22 dolari, in timp ce cel mai mic a fost in Tianjin 6,80 dolari, o variatie care poate fi explicata prin restrictiile temporare ale transportului de carne intre provincii.



Poti fi interesat si de